Manisa 19 Mayıs Stadı'nda rakibi Şile Yıldızspor'a  49. ve 90. dakikalarda Semih ve 53. dakikada İbrahim Can'ın golleriyle teslim olan Manisaspor 36 yıl sonra amatör lige düşmesi kesinleşti.

TFF 3. Lig'in tekrar kurulduğu 1984 yılından bu yana kesintisiz olarak profesyonel liglerde mücadele eden, 2005-2008 ve 2009-2012 yılları arasında Spor Toto Süper Lig'de yer alan Manisa ekibi, bu sonuçla üst üste 3 yıl küme düşmenin acısını yaşamış oldu.

Eski yabancı ve yerli futbolcularına olan borçları nedeniyle FIFA ve TFF tarafından 3 yıldır puanları silinip transfer yasakları ile karşılaşan Manisaspor, 2018'de TFF 1. Lig'den, 2019'da ise TFF 2. Lig'den düşmüştü. Bu sezona da eski yabancılarından Iwanski'ye olan borcu yüzünden aldığı 6 puan silme cezasıyla başlayan Manisaspor, daha önce çıktığı 25 mücadelede 1 galibiyet, 3 beraberlik elde edebildi.

Transfer yasağı nedeniyle altyapı oyuncularıyla sahaya çıkan Manisa ekibinin genç kadrosu, mücadelenin ardından büyük üzüntü yaşarken bazı futbolcular gözyaşlarına boğuldu, taraftarlar, "Başın öne eğilmesin aldırma Tarzan aldırma" tezahüratıyla Manisaspor oyuncularına moral vermeye çalıştı.

Manisa ekibi, Süper Lig'de yer aldığı yıllarda Burak Yılmaz, Arda Turan, Caner Erkin, Selçuk İnan gibi bir çık yıldız ismi kadrosunda bulundurmuştu.

Kaynak: TRT Spor