Milli takım yorumu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan da övgüyle bahseden Şahin, "Heyecan veren, enerjisi yüksek bir milli takımımız olduğunu düşünüyorum. Onları izlerken çok büyük keyif alıyorum. Sadece ben değil, izleyen herkes heyecanlanıyordur. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Başarılı olabilecek bir jenerasyon. Şenol hoca gibi yeri geldiğinde bir ağabey, yeri geldiğinde bir baba olabilecek bir hocaya sahipler. Tecrübeli ve genç oyunculardan kurulu heyecan veren bir milli takımımız var. Onları bir ağabeyleri, bir taraftarları ve hayranları olarak destekliyorum" ifadelerini kullandı. 

"Milli takımı bırakma konusunda erken mi karar verdin" sorusuna da Şahin, "Yok. Bu soru bana çok soruluyor. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder ile karşılaştığımda da onlar da bana, 'Ağabey keşke bırakmasaydın' dedi. Tam da zamanında bıraktığımı düşünüyorum. İnsan bırakmamak için onlarca sebep sayabilir kendine ama bırakmak için bir tek sebep yeterlidir; doğru zamanın gelmesi. Ben doğru zamanın geldiğini düşündüğüm için, alttan gelen gençlerin bayrağı devralması için bıraktım. Şimdi bakınca çok da doğru bir karar verdiğimi görüyorum. Bu bayrağı birileri devralmak zorundaydı. Çok düşündüğüm, artı ve eksilerini tartıya koyarak verdiğim bir karardı. Benim için ve ülkemiz için doğru bir karardı. Bu jenerasyon ülkemiz için çok yetenekli bir jenerasyon. Ne zaman dışarıdan bir desteğe ihtiyaçları olursa ben hep buradayım" şeklinde yanıladı.

Aktif futbolculuk kariyeri sonrasında da futbolun içinde yer alma planlarıyla ilgili olarak Şahin, "3-4 senedir birlikte çalıştığım ekiple bir planlamaya gittik. Onlar bana çok güzel bir soru sordu; 'Futbolu bıraktıktan sonra ne yapmak istiyorsun, hedeflerin neler, dünyada nasıl bir iz bırakmak istiyorsun?' Ben de her şeyi masaya yatırarak futbolun içinde kalmak istediğimi ve belirli branşlarda tecrübe kazanmak istediğimi söyledim. Onlarla kafa kafaya vererek güzel işler yaptık. Kendimi iyi hazırladığımı düşünüyorum. Eğitimimi almaya devam ediyorum. Futbolun içinde kalmak istiyorum. Birlikte oynadığım takım arkadaşlarımdan, çalıştığım hocalarımdan çok tecrübe kazandım. Onları not alıyorum. Antrenmanlar olsun, kamp programları olsun, beslenme programları olsun; yani bir kulübün nasıl yapılanması gerektiğine dair notlar aldım. Evde tüm dokümanları tuttuğum, futbolun taktiğini ve yapılanmasını çalıştığım bir odam var. Kendime güveniyorum. Geleceğe de olumlu ve mutlu bakıyorum" dedi.

Kaynak:TrtSpor