Süper Lig takımlarının Henry Onyekuru ilgisi devam ediyor. Beşiktaş ve Adana Demirspor’dan sonra Trabzonspor’da Onyekuru transferi için devreye girdi. Peki, Onyekuru Galatasaray dışında başka bir kulüp forması giymeyi düşünüyor mu? Trabzonspor’un Onyekuru teklifi nedir? İşte detaylar…


 

Süper Lig’de damgasını vuran yabancı futbolcular arasında Henry Onyekuru özel bir yere sahip bulunuyor. 25 yaşındaki Nijeryalı futbolcu hızlı ve çevik olması nedeniyle lige damgasını vurmayı başardı. Türkiye’de ilk kez Galatasaray forması giyen Onyekuru, 2018/19 sezonunda 16 gol kaydetmeyi başarmıştı. Galatasaray’a Everton’dan kiralık olarak gelen futbolcu, ligdeki başarılı performansını yüksek bonservis bedeli ile taçlandırdı. Everton, Galatasaray’ın tüm çabalarına rağmen bonservis ücretinde indirime gitmeye rıza göstermedi. Fransız Kulübü Monaco'ya 13 milyon 500 bin Euro bedeli ile satışı gerçekleştirildi. Monaco’da yalnızca 4 maçta oynama fırsatı bulan Nijeryalı futbolcu, Ocak ayında yeniden Galatasaray’a geri döndü. 2020/21 sezonunda sarı kırmızılı formayı 14 kez giyme fırsatı yakalayan Onyekuru, 5 gol attı. Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşılaştığı maçta 3’üncü golü kaydeden yıldız futbolcu, adını unutulmaz isimler arasına yazdırmayı başardı.

Onyekuru ve Fatih Terim ilişkisi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yakın ilişki kurmayı başaran Onyekuru, kariyerine Türkiye’de devam etmek istediğini her fırsatta açıkladı. Lakin, yıldız futbolcunun bonservis bedelinin yüksek olması sarı kırmızılı ekibin transfer görüşmelerinden olumlu sonuç almasına engel oldu. Her fırsatta Türkiye’yi ziyaret eden Onyekuru, ‘’Türkiye’de Galatasaray dışında bir kulüpte oynamak istemiyorum’’ demişti. Fenerbahçe’nin de transfer listesinde bulunan Onyekuru, Galatasaray’dan teklif gelmediği için rotasını Yunanistan’a çevirdi. Yunanistan’ın köklü kulüplerinden Olympiakos’a 4 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ile transfer oldu. 13 maçta forma giyme şansı yakalayan futbolcu 1 gol 1 asistlik katkı sağladı.

Onyekuru için Beşiktaş ve Trabzonspor devreye girdi

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Trabzonspor’un transfer listesinde Henry Onyekuru da yer alıyor. Abdullah Avcı’nın özel olarak transfer edilmesini istediği futbolcu için Trabzonspor yönetimi kesenin ağzını açtı. Beşiktaş’ın da transfer görüşmelerinde önemli bir aşamaya geldiği öğrenildi. Onyekuru’nun henüz net bir karar vermediği, Galatasaray’dan teklif beklediği iddiaları ise kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Trabzonspor Onyekuru transferi için 3 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır bulunuyor.