Son yıllarda oyunculara harcadığı paralar ile gündeme gelen PSG, Manchester City, Manchester United ve Barcelona gibi dünya devleri hayal ettikleri Şampiyonlar Ligi kupasına bir türlü kavuşamadı. 2015-18 seneleri ve oyuncu satışları baz alındığında bu kulüplerin aksine Real Madrid tarih yazmayı başardı.

3 senelik Zinedine Zidane yönetiminde sadece 10 milyon Pound (84 milyon TL) zarar eden Eflatun-Beyazlılar, üst üste 3 kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmeyi başardı. Los Galacticos, bu süre içerisinde transfere milyonlar harcamak yerine elindeki yıldızları ve altyapıdan çıkardığı isimleri kullandı.

1 kupanın maliyeti 7.7 milyon TL
84 milyon TL harcama ile 3 kez Devler Ligi’nde mutlu sona ulaşan Real Madrid’in başarıları sadece bununla sınırlı kalmadı. Başkent temsilcisi, 3 sene içerisinde 1 İspanya La Liga, 1 İspanya Süper Kupa, 1 Kral Kupası, 2 UEFA Süper Kupa ve 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile toplamda 11 kupaya ulaştı. Yani Eflatun-Beyazlılar’ın kazandığı her bir kupanın maliyeti 910 bin Pound’a (7.7 milyon TL) denk gelmiş oldu.