Barcelona ve Real Madrid'in eski oyuncusunun, Real Valladolid'in hisselerinin %51'ini eski başkan Carlos Suarez'den 30 milyon Euro karşılığında satın aldığı açıklandı..

Çeşitli basın kaynaklarında 2018 yılının başından beri ihtimali olduğu iddia edilen bu anlaşma, gün itibariyle resmiyete kavuştu..

Real Valladolid'in eski başkanı Jose Moro'nun Ronaldo Nazario ile birlikte içecek üretimi işinde olduğu biliniyor..

El Fenomeno yıl başında yaptığı açıklamada; "İspanya ya da İngiltere ikinci liglerinden bir takım almak istiyorum. Yenilikçi fikirlerim var." ifadelerini kullanmıştı..

Tüm bu dedikodu ve açıklamaların ardından geçen günlerde Real Valladolid, 5 yıllık bir hasretten sonra La Liga'ya yükselme başarısı göstermişti..

Futbol efsanesi, daha öncede Amerikan ekibi Fort Lauderdale Strikers'ın hissedarlığını yapmıştı. Kuzey Amerika temsilci, 2016 yılında kendini feshettiğini duyurmuştu..

1928 yılında kurulan Real Valladolid, maçlarını 26.512 kişilik Nuevo Jose Zorrilla Stadı'nda oynuyor..

Kadrosunda 24 futbolcu bulunduran İspanyol ekibi, 26.9 yaş ortalaması ve 31.1 milyon Euro'luk kadro değerine sahip..

Real Valladolid, milli futbolcumuz Enes Ünal'ı Villarreal'den as takımda oynatma şartıyla ücretsiz olarak bir sezonluğuna kiraladı..

Real Valladolid'in başında 41 yaşındaki İspanyol teknik adam Sergio Gonzalez Soriano var. İspanyol çalıştırıcının favori taktiği ise 4-2-2-2 olarak biliniyor. Takımın en değerli ismi ise 8 milyon Euro'luk piyasa bedeli ile milli futbolcumuz Enes Ünal..

İspanya temsilcisi, 3 haftası geride kalan La Liga'da; Girona ve Getafe deplasmanlarından 0-0'lık beraberlik ile dönerken, kendi evinde Barcelona'ya 1-0 kaybetmişti. Barcelona maçında Valladolid stadının kötü zemini Avrupa basınının gündemine oturmuştu..