Çin'in Wuhan kentinde başlayarak hızla dünyaya yayılan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Avrupa ve diğer kıtalarda bulunan birçok lig ertelenirken, Tacikistan Ligi'nden sürpriz bir karar geldi.

Tacikistan Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "4 Nisan'da ligler başlıyor. Herhangi bir problemimiz yok" 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen Kovid-19 virüsü, tüm dünyayı etkisi altına alırken beraberinde futbol dahil tüm spor branşlarını da durdurma noktasına getirdi.

Avrupa’da futbol Belarus hariç, her yerde ertelendi yada askıya alındı. Dünyada da Belarus dahil Nikaragua (Orta Amerika’da), Türkmenistan (Orta Asya’da), Burundi (Afrika’da) ve Myanmar (Güney Doğu Asya’da) futbol devam ederken, ölümcül virüs salgınının şiddetini artırması sonrası maçların oynandığı iki yer; Belarus ve Nikaragua. 

FIFA sıralamasında 87. sırada yer alan Belarus futbolu, bir anda Avrupa’nın gözbebeği haline geldi. Ülkede 94 korona vakası tespit edilirken, henüz ölüm haberi gelmedi. Ligin 2. karşılaşmaları geçtiğimiz hafta sonu da yine seyircili olarak oynanmaya devam etti.

CUMHURBAŞKAN'INDAN ''VİRÜS NEREDE?'' AÇIKLAMASI

Belarus’un aynı zamanda buz hokeyi tutkunu Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko oynanan bir karşılaşmanın ardında şu açıklamayı yapmıştı; “Dizlerinin üzerinde yaşamaktansa, ayakta ölmek daha iyidir. Burada virüs yok! Onları uçarken gördün mü? Ben görmedim. Soğuk en iyi sağlıktır! Spordan ve buzdan daha iyi bir virüs ilacı yok” 

Kaynak: Mynet Spor