Real Madrid'den istifa eden Zinedine Zidane'a, Katar talip oldu. 2022 Dünya Kupası'nın ev sahibi, bu kupada Zidane'ın takımın başında olması için yıllığı 50 milyon Euro'dan  4 yıllık sözleşme teklif etti.

Mısırlı dolar milyarderi Naguib Sawiris'in attığı 'Tweet'le ortaya çıkan gelişmeye göre Katar, milli takımın başına Zinedine Zidane'ı geçirmek istiyor. Fransız çalıştırıcı, üst üste 3. Devler Ligi şampiyonluğunu kazandığı Real Madrid'den sürpriz bir kararla kısa süre önce ayrılmıştı. Alman bilgiye göre Katar, ev sahipliğini yapacakları 2022 Dünya Kupası'nda milli takımın başında Zidane'ın olmasını istiyor.

XAVI İLE DE GÖRÜŞÜYORLAR

Zidane senelik 50 milyon Euro'dan 4 yıllık kontrat önerildiği belirtildi. İspanyol medyası, toplam 200 milyon Euro'luk teklif sonrasında Zidane cephesinin sessiz olduğunu yazdı. AS gazetesi, Katarlı yetkililerin B planı olarak ise eski Barcelona'lı Xavi ile görüştüğünü sütunlarına taşıdı. Söz konusu teklif hayata geçerse 2.5 yıldır A takım düzeyinde çalışan Zidane, dünyanın en çok kazanan hocası olacak.

REAL'İN HEDEFİNDE POCHETTINO VAR

Zidane ile yollarını ayıran Real Madrid, gözünü Tottenham'ın menajeri Mauricio Pochettino'ya dikti. 2014'ten bu yana İngiliz ekibini çajıştıran Arjantinli hoca, hem İspanyol hem de İngiliz medyasına göre favori. İspanya'da daha önce Espanyol'u çalıştıran Pochettino, "Kimse Real Madrid'e hayır diyemez, öyle değil mi" diyen bir gazeteciyi, "Belki bu senin için geçerli ama benim için değil" sözüyle terslemişti.