Galatasaray’dan sezon ortasında Fiorentina’ya kiralık olarak giden Nicolo Zaniolo, İtalya’daki ikinci dönemini de beklentilerin altında tamamladı. Serie A temsilcisinin, yıldız oyuncu için kararını netleştirdiği ve satın alma opsiyonunu kullanmayacağı öğrenildi. Bu gelişmeyle birlikte Zaniolo’nun sarı kırmızılı kulübe geri dönmesi artık kesinleşti.
İtalya’nın köklü spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Fiorentina’nın Zaniolo ile yolları ayırmaya hazırlandığını duyurdu. Habere göre, Galatasaray’dan 3.2 milyon euro karşılığında sezonun ikinci yarısı için kiralanan 25 yaşındaki oyuncunun 15.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu rafa kaldırıldı.
Yani Fiorentina, Zaniolo’yu kadroda tutma planından resmen vazgeçti.
Zaniolo, Fiorentina formasıyla sahaya çıktığı 13 maçta gol ya da asist üretemedi. Hücum hattında istenen katkıyı veremeyen İtalyan futbolcu, özellikle fiziksel istikrarsızlık ve oyun ritmi konusunda eleştiriler aldı.
Sezonun ilk yarısını ise Atalanta’da geçiren Zaniolo, burada da bekleneni verememiş ve forma şansı bulmakta zorlanmıştı.
Nicolo Zaniolo’nun bonservisi halen Galatasaray’da bulunuyor. 2027 yılına kadar sözleşmesi devam eden oyuncunun yeniden sarı kırmızılı formayı giyip giymeyeceği ise teknik heyetin vereceği karara bağlı. Özellikle sezon öncesi kamp performansı, Zaniolo’nun geleceğini şekillendirecek.