1- Mustafa hocadan şok çıkış

Donk ve Linnes’i kadrosuna katan Galatasaray, forvet transferini bir türlü gerçekleştiremedi. Denizli’nin istediği Martin Benitez için Independiente ile anlaşma sağlanamadı. Yönetim, Denizli’nin önüne farklı oyuncuların yer aldığı bir transfer listesi koydu. Ancak deneyimli hocadan beklenmedik bir tepki geldi. Mustafa Denizli, “Ben sizden Benitez’i istedim. Eğer onu alamayacaksanız da başka hiç kimseyi istemiyorum” dedi.

2- 'Vergiyi de siz ödeyin'

Dursun Özbek, bu cevap üzerine kurmaylarına 21 yaşındaki futbolcu için yeniden girişimlere başlamaları talimatı verdi. Sarı-Kırmızılılar, Independiente ile yeniden temas kurarak teklifi 6 milyon Euro’ya (20 milyon TL) kadar çıkardı. Ancak Arjantin kulübü, ülkedeki yüksek vergi oranlarını bahane ederek, “Bu rakamın yüzde 35’i vergiye gidecek. Bu durumda biz istediğimiz parayı alamayacağız” diyerek 2 milyon Euro’luk (6.5 milyon TL) vergiyi de Galatasaray’ın ödemesini talep etti.

3- Bir ihtimal daha var

Yönetim, 6 milyon Euro’nun üstüne çıkmak istemiyor. Independiente ise direniyor. Mustafa Denizli’nin başka bir futbolcuyu kabul etmemesi ise Dursun Özbek’in elini kolunu bağlıyor. Üstelik transfer döneminin bitmesine de az bir süre kaldı. Hızlı bir çözüm üretmek isteyen Cim Bom, Independiente’ye son olarak, “8 milyon Euro’yu (26.5 milyon TL) veririz ancak uzun vadeli bir ödeme planı yapalım” teklifini sunacak ve beklemeye geçecek.

'Formayı ben giydireceğim'


Independiente’nin Türk asıllı ikinci başkanı Noray Nakış, Radyospor’a konuştu: Benitez’le Real Madrid ve Porto da ilgileniyor ama Galatasaray’a gitmesini çok istiyorum. Oyuncu gitmeyi kabul etti. Eğer kulüpler olarak anlaşırsak, tek bir şey kalacak: Bendeki Galatasaray formasını Benitez’e giydirmek...

kaynak:
 fanatik