Konuşmasına basın mensuplarıyla dostluklarını hatırlatarak başlayan Adnan Polat, Galatasaray'a 1985'te üye olduğunu ve 1996'ya kadar görev yaptığını söylerken, 2006'ya kadar da 10 sene sadece taraftar olarak kulübe destek verdiğini belirtti.

"BORÇSUZ BIRAKTIK AMA 10 SENEDE 228 MİLYON DOLAR BORÇ OLMUŞ"

Adnan Polat açıklamasında "Biz 1996 yılında kulübü borçsuz bıraktık. 10 sene sonra borç 228 milyon Dolar olmuş. 2006-2008 arasında başkan Özhan Canaydın'dı ama bütün işleri bana bırakmıştı." ifadelerini kullandı.

"STAT YAPTIK, RİVA ARAZİSİNİN İMAR DURUMUNU ÇIKARDIK..."

Kendi başkanlığı dönemi için de konuşan Polat, "Futbolcuların ve bize hizmet verenlerin büyük alacakları vardı. Elimiz ayağımız bağlıydı. Bu krizden stat yaparak ve şirketleşerek çıkabilirdik. 5 senelik süreçte 228 milyon Dolar borçtan 338 milyon Dolar borçla bıraktık. 100 milyon Dolar borcu artırdık ama neler yaptık? Stat yaptık. Riva arazisinin imar durumunu çıkardık ve ruhsat aldık. Bütün vergi borçlarını temizledik ve icraları kaldırdık. UEFA'daki sorunların hepsini çözdük." şeklinde konuştu.

"YA SEÇİME GİT YA DA İBRA ETMEYİZ"

"Galatasaray'a 11 yıl hizmet ettim. Kongrede bana açıkça 'Ya seçime git, ya da ibra etmeyiz' dediler. Ben de şantajlarla geri adım atmadım. Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek bu kararı geri çekmedi. Buna yürekleri yetmedi." 

"CENGİZ GÜZEL BİR AÇIKLAMA YAPTI"

"En son Mustafa Cengiz başkan bizimle ilgili güzel bir açıklama yaptı. Birliktelik çağrısında bulundu ve herkes ayağa kalkarak alkışladı.".

BORÇ 500 MİLYON DOLAR CİVARINDA

"Galatasaray'ın borcu 500 milyon dolar civarında.".

"RİVA'DAN GELECEK PARANIN 525 MİLYONU ALINDI"

"Riva ve Florya'dan 1 milyar lira para gelecek. 525 milyonunu direkt almışız''

"ÇÖZÜM BULAMIYORUM"

"Kulübe nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyorum ama çözüm bulamıyorum. Zor bir dönemdeyiz. Bir kulüp düşünemiyorum ki arazilerini bilabedel satsın, adasını yıksın.".

"GALATASARAY'IN ÇOK ŞEYİ ELİNDEN GİTTİ"

"Galatasaray, örf ve adetlerini kaybederek çok şeyi elinden gitti. Geçmişi ve tarihi bağları ayakta tutuyor. Galatasaray başkanlık makamı öyle bir yıpratıldı ki, Galatasaray başkanı bir şey dese başkası konuşmazdı.".

"TARAFTAR OLMAZSA KULÜP OLMAZ"

"Galatasaray taraftarı olmasa, kulüp ayakta duramaz. Bütün taraftar dernekleri ve taraftar gruplarına teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik için Galatasaray'ın şimdi de aklıyla mücadele etmesi lazım."

"Galatasaray genel kurul üyeleri, sadece topun çizgiyi geçmesiyle değerlendirmemesi lazım. İşin ekonomik ilişkileri var, devletle olan ilişkiler var, yurt dışındaki temsil edilmesi var."..

"ADAY DEĞİLİM"

"Bu dönemde başkan adayı olma gibi bir düşüncem yok. Şu dönem için başkan adayı olmak için müsait değilim.". ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.