İrfan Aktar, yazılı açıklamasını divan üyelerine okurken, şu eleştirilerde bulundu:
"Son günlerde iki eski Galatasaray Başkanı arasındaki seviyesiz, anlamsız, faydasız söz düellosu kulübümüze ağır zarar vermektedir. İki başkan arasında özellikle Adnan Polat'ın kulüp üyelerimizi elinde belge olmadan suçlaması hiç etik değildir. Adnan Polat bu açıklamaları ile tarihte kendine ayrı bir utanç sayfası açmıştır. Kendi düşen ağlamaz. O dönemde onu defalarca uyardık, kongre kararı al diye. Tarihte ibra edilmemiş tek Galatasaray Başkanı yer alacakken, konuşmaları ile daha da batmaktadır. Adnan Polat'ın bana yönelik suçlamalarına da elbet karşılık veririm. Mevlana'nın deyimi ile her söze cevabım var, lakin lafa bakarım, söyleyen kim?"

İrfan Aktar'ın Adnan Polat'ı topa tutan açıklamalarından sonra Tüzük Tadil Komisyonu Başkanı Mehmet Helvacı yeni tüzük çalışmaları hakkında divan üyelerine bilgiler verdi. Helvacı, yeni tüzükte yapılacak önemli değişikleri üyelere şöyle anlattı:
"Tüzük Tadil Komisyonu olarak 2 senede 39 toplantı yaptık. Sizler bizi seçtiniz. Bize duyduğunuz bu güven bizim için ödüldü. Çalışmalarımızı nihayetlendirmek üzereyiz. Tüzüğün son halini birkaç güne Divan Başkanlığı'na sunmak üzereyiz. 30 üyemiz yazılı olarak katkıda bulundu. Bunlar kulübün resmi evrakları arasına da girdi. Birçok arkadaşımız sözlü olarak da tüzüğe katkıda bulundular. Biz de sadece daha önce hazırlanan tüzük çalışmalara bir tuğla koyduk. Bu çalışmada önce Galatasaray'ın ne olduğunu ortaya koyduk ve bir konsensüs ile Galatasaray'ın bir aile olduğuna kanaat getirdik. Üyeleri ve milyonlarca taraftarıyla bir aile. Ve şu sonuçlara vardık. Birinci olarak, üyelik olarak Galatasaray'ı gönülden sevmiş her kişiyi kulübe üye yapabilmektir, ama bunlar içinde Galatasaray'a katkı yapacak kişilere öncelik tanıdık. Artık her başvuru müracaat edildiği anda değerlendirmeye alınacak ve kendisine anında cevap verilecek. Eğer koşullar uygun ise ve üyelik kazanamamış ise bir sonraki yıl öncelik hakkı tanınacaktır. Mevcut üye eş ve çocuklarının, sporcularının ve Galatasaray Lisesi mezunlarının kontenjan içinde yer almamasına karar verildi. Böylece dışardan üye olacak başvuruların kontenjana takılmama şansını artırdık. Ayrıca bir defaya mahsus tüm müracaatlara geriye dönük olarak, geçmişte başvuruda bulunanlara Sicil Kurulu tarafından bir davet mektubu gönderilerek üye olmaları sağlanacaktır.

Bir diğer yenilik sicil kurulları vakit darlığı nedeni ile gerekli incelemeleri yapamıyordu. Sicil kurulunun yükünü hafifleterek, üyelik başvurularının eski sporcu olarak başvurmuş ise eski sporcuların katkısı ile değerlendirilecektir. Denetim kurulu üyelerinin vasıfları hakkında da yenilikler eklenmiştir. Başka bir husus da seçimlere ilişkin. Başkan ve yönetim kurulların birbirinden bağımsız olarak seçilmesi gerekiyordu. Bütün kurulların denetleme, disiplin ve sicil kurulunun birbirinden bağımsız olarak seçilmeleri. Kuvvetler ayrılığı ilkesini böylece kulübümüze uyarlamış olacağız. Geçmişte başkan ve yöneticilerin duruma göre tüzüğe uymadıklarını gördük ve bunu tüzüğe mutlak uyumu sağlamak için tedbirler aldık. Denetçilere yönetim kurulunun tüzüğü uyup uymadığını kontrol hakkını vermektedir. Tüzükte sosyal tesislerle ilgili değişiklikler de var. Ayrıca tüzük yeni kulüpler kanuna uygun değişikliklere uygun hale gelecek ve yeni kanun ile noktası konacaktır"