Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, transfer planları ve yeni sezon hedeflerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Avusturya kampında gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştiren Hamzaoğlu, Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı oyuncuları değerlendirdi. Hamza Hamzaoğlu, rakiplerinin geçen sene transfere bütçe ayırmadığını ancak bu sezon ihtiyaç nedeniyle sarı-lacivertli ekibin transfer yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin kadrosunu güçlendirmesi nedeniyle kendilerinin de transfer yapmak zorunda olmadıklarını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Taraftarın transfer beklemesi normal. İhtiyacımız olanı zaten alacağız, eksiklerimizi tamamlayacağız. Sahaya 11 kişi çıkıyorsunuz. Her an tedirgin olan oyuncudan verim alamazsınız. Oyuncunun oynayacağını bilmesi lazım" açıklamasında bulundu.

MELO’NUN YERİNE HAKAN BALTA
Felıpe Melo'nun takımdan ayrılması halinde ön liberoda Hakan Balta'yı da kullanabileceğini belirten Galatasaray teknik direktörü, Hamit Altıntop ve Wesley Sneıjder'in bu bölge için alternatif olabileceğini ifade etti. Hamza Hamzaoğlu, forvet transferi için adı geçen Mario Gomez’e ilgilerinin sürdüğünü ancak şu an için Alman golcünün maliyetinin yüksek olduğunu dile getirdi.

SNEIJDER’E YENİ SÖZLEŞME
Yeni sezonda Lukas Podolskı ile Yasin Öztekin'i değişmeli oynatmayı planladığını belirten Hamzaoğlu, Wesley Sneıjder ile de sözleşme uzatmak istediklerini söyledi. Hamzaoğlu, “Sneijder için oturulup konuşulacak. Kontratını uzatmayı düşünüyoruz ancak henüz görüşülmedi. Futbolu çok seven bir oyuncu, antrenmanda, sahada her zaman yüzde yüzünü veriyor" ifadelerini kullandı.
Fernando Muslera için kendilerine ulaşan resmi bir teklif olmadığını ifade eden Hamzaoğlu, Alex Telles'in transfer piyasası olan bir oyuncu olması nedeniyle Lionel Carole’ü renklerine bağladıklarını açıkladı.

Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini de değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Arda hak ettiği yerde. 11'de oynayacağını düşünüyorum. Arda'nın transferi gözleri bize çevirdi. Bizde de Barcelona'da oynayacak oyuncu var. Onların çabuk oyununa uygun bizde de Yasin Öztekin var" ifadelerini kullandı.