Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamayacak olan Galatasaray’da yıldızların geleceği belirsizliğini koruyor. Alman Express gazetesinin haberine göre Arsenal’de forma şansı bulamadığı için Galatasaray’ı seçen Lukas Podolski, UEFA’dan gelen ceza nedeniyle sezon sonu ayrılmayı düşünüyor.

Podolski’nin hem Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Almanya Milli Takımı’na seçilmek hem de Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için Galatasaray’ı seçtiğini yazan gazete, UEFA’nın cezası sonrası şartların değiştiğini belirtti. Fransa 2016’nın Podolski için son turnuva olacağının altı çizilirken, bu nedenle Alman yıldızın Çin ya da ABD’den gelen yüksek ücretli teklifleri düşünmeye başladığını iddia etti. Ekonomik sıkıntı içerisindeki Galatasaray’ın da gelecek yüksek bonservis bedelli bir teklifi düşünmeden kabul edeceği belirtildi.

Galatasaray’da başarılı bir performans sergileyen ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw’ün gözüne girmeyi başaran Podolski’nin, Avrupa Şampiyonası sonrası gelen teklifleri değerlendireceği söylendi. Golcü futbolcunun daha önce yaptığı açıklamalarda “ABD’de futbol oynamak isterim” şeklindeki sözlerini hatırlatan gazete, bu nedenle MLS’in yıldız futbolcunun bir sonraki durağı olma olasılığının yüksek olduğunu yazdı.

Alman yıldız, sarı-kırmızılı forma altında bu sezon oynadığı 31 resmi maçta 12 gole imza attı.