Goal.com Almanya editörleri Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın yeni transferi Marcelo Saracchi'nin güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirdi.

Galatasaray ara transfer döneminde Onyekuru'nun ardından Saracchi'yi de kiralık olarak renklerine bağladı.

2018-19 sezonunun başında River Plate'ten Leipzig'e 12 milyon euro karşılığında transfer olan Saracchi, ilk sezonunda 10'u Avrupa Ligi olmak üzere 20 resmi mücadelede forma giydi. Uruguaylı sol bek Marcelo bu sezon ise sadece 7 kez oynadı. Saracchi, 1,5 sezonluk RB Leipzig kariyerinde 1 gol attı, 1 de asist yaptı.

Sarı Kırmızılı ekibe resmi imzayı attıktan sonra ilk kez konuşan Saracchi Uruguaylı kaleci Fernando Muslera sayesinde Galatasaray'ın Uruguay'da daha çok tanındığını dile getirdi ve sezonun ikinci yarısında formayı kapmak için elinden geleni yapacağını ifade etti;

"Zaten normalde de dünya çapında bilinen, Güney Amerika'da da tanınan bir takım. Muslera'nın sayesinde Uruguay'da daha da çok takip ediliyor. Taraftarlarımız hakkında bilgim var, çok tutkulu bir taraftar grubuna sahip olduğumuzu biliyorum. Günler geçtikçe umarım daha da fazlasını öğreneceğim. Sezonun ikinci yarısı için ilk hedefim formayı kazanmak, hocamın gözüne girmek, takım arkadaşlarıma hızla adapte olmak. Galatasaray çok büyük bir camia, büyük bir kulüp, hedef her zaman şampiyonluk. İkinci yarıda takım arkadaşlarımla beraber iyi performans gösterip bu hedefe ulaşmamız gerekiyor"

ALMANYA'DAN SARACCHİ YORUMLARI

Sarı Kırmızılı takıma 1.5 yıllık imzayı atan Marcelo Saracchi hakkında Goal Almanya editörlerinin görüşlerini belirtti.

Sahadayken oldukça tutkulu bir oyun ortaya koyan Saracchi, tüm oyun boyunca çizgiye inmekten ve hücuma destek vermekten çekinmeyen bir futbolcu olarak görülüyor.

Bu nitelikleri nedeniyle 2018 yazında River Plate'den Leipzig'e transfer olduğunda oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Alman ekibiyle UEFA Avrupa Ligi Elemeleri'nde iyi performans sergiledi ve formunu 2018-19 sezonu başında ligde de sürdürdü. Bu performansını biraz 'şans' olarak da görenler oldu çünkü aynı bölgede oynayan Marcel Halstenberg daha önce ağır bir diz sakatlığı geçirmişti.

Halstenberg sakatlığını atlattıktan sonra formasını Saracchi'den geri aldı ve Uruguaylı futbolcu sezonun kalanında pek fazla forma şansı bulamadı.

Daha sonra dönemin Leipzig Teknik Direktörü Ralf Rangnick, Saracchi'nin antrenmanlardaki performansından memnun kalmadı. Başlangıçta Halstenberg'in yedeği olarak görülen 21 yaşındaki oyuncu uzun bir dönem süre alamadı.

Leipzig'in mevcut teknik direktörü Julian Nagelsmann ise Urugualı oyuncunun motivasyonundan dolayı tatmin olduğunu ve hücum anlamında oldukça kuvvetli bulduğunu ancak genç sol bekin taktiksel olarak hala öğreneceği birçok şeyin olduğunu söyledi.

Kaynak: Goal.com