Devre arasında Çin'den gelen teklifleri reddeden Arda için Çin Ligi'ne gitme olasılığının kapandığı çünkü Çin Ligi'ndeki transfer sisteminin değiştiği bildirildi. Arda ile Arsenal'in ciddi bir şekilde ilgilendiği, Inter'in de takipte olduğu  belirtilirken, tecrübeli futbolcunun bu şartlar altında Türkiye'ye dönme şansının olmadığı vurgulandı. Galatasaray'ın Arda'yı kiralamak için herhangi bir somut adım atmadığı kaydedildi. Barcelona'nın Arda'yı satamaması halinde, milli oyuncuyu La Liga'dan bir takıma kiralamayı da düşündüğü ifade edildi.

Arda'nın önündeki seçenekleri değerlendirmek için menajeri ile bir görüşme yapacağı ve daha sonra Barcelona yönetimiyle konuaşrak geleceği hakkında karar vereceği bildirildi.  
Öte yandan bugün düzenlenen törenle basına tanıtılan ve "Benim amacım Barcelona'nın alışık olduğu stille, oynadığı oyunu ve performansı geliştirmek. İlk hedefim İspanya Süper Kupası'nı kazanmak. Real Madrid'i yenerek bir El Clasico kazanmak" ifadelerini kullanan yeni teknik direktör Ernesto Valverde'nin aralarında Arda Turan'ın da bulunduğu 6 futbolcuu kadroda düşünmediği belirtiliyor.

Ajansspor