Yaz transfer sezonunda istediği isimleri renklerine bağlayamayan Galatasaray, ocak ayında bombaları bir bir patlamaya hazırlanıyor...

Süper Lig'in 12. haftasında rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle büyük bir avantaj yakalayan Sarı Kırmızılı takım, bay geçtiği hafta sonrası zirve yarışından kopmamış oldu.

Galatasaray'ın hedefinin devre arasına lider girmek olduğu ifade edilirken deneyimli çalıştırıcı Fatih Terim'in oyuncularını buna göre motive ettiği belirtildi.

Sarı Kırmızılı kulüp ara transfer sezonunda kadroya dahil edilecek isimler için de harekete geçmeye başladı.

Orta sahada bir regista arayan Galatasaray, Salih Uçan için Alanyaspor ile temaslarını sıklaştırırken, transferin sonuç vermesi halinde dünyaca ünlü bir yıldızı da renklerine bağlamak istiyor.

Fichajes.net'te yer alan habere göre; Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ın, eski takım arkadaşı Ivan Rakitic için bizzat devrede olduğu öne sürüldü.

Haberde; ''Arda Turan, Ivan Rakitic'i Galatasaray'a bir adım daha yakınlaştırmak için sosyal medya paylaşımlarından yararlandı.'' ifadeleri kullanıldı.

Türk futbolcu, Barcelona'da forma giydiği zamanlardan bu yana Ivan Rakitic ile arasını iyi tutuyor ve bu ikilinin sıkı dost olduğu biliniyor. Sezon başında Barcelona'dan ayrılarak Sevilla'nın yolunu tutan Ivan Rakitic için bu kez ciddi anlamda Galatasaray söylentileri ortaya çıktı.

Hatılanacağı üzere Arda Turan, kendi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı ve Rakitic, bu paylaşıma "Cimbom gol gol gol..." yanıtını vermişti.

Transferin perde arkası bu cevabın ardından ortaya çıktı.

Haberin detaylarında; Arda Turan'ın Ivan Rakitic'i Galatasaray'a getirmek için yoğun mesai harcadığı ve Hırvat futbolcu ile sürekli Galatasaray hakkında konuştuğu belirtildi.

Öte yandan Galatasaray'ın henüz Ivan Rakitic için kulübü Sevilla'ya resmi bir teklif yapmadığı ifade edilirken, Arda - Rakitic iş birliğinin parçalı forma çatısı altında görülmek istendiği kaydedildi.

.IVAN RAKITIC KİMDİR?

10 Mart 1988'da İsviçre'nin Möhlin şehrinde dünyaya gelen Rakitic, aslen Hırvatistan uyruklu ve Hırvat milli takım forması giyiyor..

Kariyerine Basel U18 takımında başlayan rakitic, daha sonra Basel U21, Basel A takımında oynadı. 2007-08 sezonunda 5 milyon euro bedelle Schalke'ye transfer olan Rakitic, 2010-11'de Sevilla'nin yolunu tuttu.

Rakitic, 2014-15 sezonunda Sevilla'dan Barcelona'ay transfer olmuş ve Katalan devine 18 milyon euro ödetti.

.

Kaynak: Fotomaç