Sarı Kırmızılı ekibin 34 yaşındaki Kolombiyalı oyuncusu Radamel Falcao’ya sürpriz bir talip çıktı. Fichajesnet sitesinde yer alan habere göre; Arjantin ekibi River Plate, sezon sonunda Falcao için Galatasaray’a resmi teklif yapacak. Lig şampiyonluğunun yanında yeniden Libertadores Kupası’nı hedefleyen Arjantin takımı, alt yapısından çıkan Kolombiyalı golcüyü döndürerek camiadaki fitili de ateşlemek istiyor. Haberin detaylarında bu transferin Maradona’nın Boca Juniors’a dönmesi gibi bir etki yaratacağı ifade edildi.

Arjantin Süper Ligi ekibi River Plate Kulübü’nün tek hedefi Radamel Falcao da olmadığı öne sürüldü. Tıpkı onun gibi Arjantin kulübünün alt yapısından yetişen Gonzalo Higuain için de nabız yoklanacağı iddia edildi. Ancak Higuain transferinin Falcao’ya oranla çok zor olduğu belirtildi. Öten yandan Falcao transferi gerçekleşirse, Kolombiyalı yıldız 2001 yılında alt yapısına girdiği Arjantin ekibine geri dönmüş olacak. 34 yaşındaki futbolcu, 2009 yılında Portekiz Süper Ligi ekibi Porto’ya transfer olarak Avrupa macerasına başlamış ve büyük başarılar kazanmıştı.

Galatasaray’la 2022’ye kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli yıldız oyuncu, senelik 5 milyon euro garanti ücret alıyor. Üstelik bunun yanında bonusları da var. River Plate Kulübü’nün sponsorlar sayesinde futbolcunun ücretini karşılamayı hedeflediği belirtildi. Öte yandan Galatasaray’la sözleşmesi devam eden yıldızın bonservis bedelinin ne olacağı merak konusu. 

Ayrıca Sarı Kırmızılı yönetimin gelecek teklife nasıl bir yanıt vereceği henüz bilinmiyor. 

Kaynak: Mynet Spor