Maça çok hızlı bir başlangıç yapan Sarı-Kırmızılılar, dakikalar 9'u gösterirken Wesley Sneijder'in ortasında Semih Kaya yaptığı kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Galatasaray'ın genç yıldızı Bruma, 25. dakikada müthiş deparının ardından Podolski ile paslaşarak kaleci ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı gol vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı ve takımını rahatlattı.

Bu kez dakikalar 35'i gösterirken sahanın yıldızlarından Wesley Sneijder, şık topuk pasıyla Alman yıldız Podolski'yi karşı karşıya bıraktı ve Podolski'nin vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu boş ağlara gönderen Yasin Öztekin, farkı 3'e çıkardı.

41. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren gecenin yıldızı Armindo Bruma, Akhisar Belediyespor'un 3 savunma oyuncusunu çalımlayarak sağ köşeye yaptığı şık bir plase vuruşla takımının 4. golünü kaydetti. Galatasaray, ilk yarıyı 4-0 önde kapattı.

Bir türlü hız kesmeyen Sarı-Kırmızılılar, 79. dakikada Garry Rodrigues ceza sahasına girerken kaleci Fatih tarafından düşürülünce hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen kaptan Selçuk İnan, topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek farkı 5'e çıkardı.

87. dakikada oyuna sonradan dahil olan genç oyuncu Sinan Gümüş, Sneijder'in müthiş pasında sol çaprazdan yaptığı vuruş ile takımının 6. golünü attı ve maçın skorunu belirledi.

Bu sonucun ardından ev sahibi Galatasaray, puanını 39'a çıkarttı. Konuk ekip ise 21 puanda kaldı.