İŞTE bu tablo, Mustafa Denizli’nin neden acilen forvet istediğini ve Galatasaray Yönetiminin yana yakıla golcü aradığını belgeliyor!18 takımlı Süper Lig’de en verimsiz forvet hattı Galatasaray’da… Burak’ın geçen yıldan bu yana yaşadığı sakatlıklar, Umut Bulut’un ise gol yükünü çekememesi üzerine Galatasaray, Denizli’nin talebi ile ara transferde mutlaka forvet transferi yapacak.

‘EN GOLCÜ iKiNCi TAKIM OLSA DA...’

GERİDE kalan 17 haftada G.Saray’ın santrforları Burak Yılmaz ve Umut Bulut’un imza attığı istatistik ise Mustafa Denizli ve yönetimin bu kararını doğrular nitelikte… Lider Beşiktaş’ın 11 puan gerisinde olan G.Saray, Süper Lig’de forvet oyuncularının takımları adına ürettiği skor katkıları değerlendirmesinde son sırada yer aldı. İlk yarıda 38 gol kaydederek,ligin en skorer 2. takımı olan G.Saray’da forvetler sınıfta kaldı. Burak-Umut ikilisi 38 golün 11’inde imza attı. Yani Aslan’ın forvet hattı sarı kırmızılıların skor yüküne sadece yüzde 28.9’luk katkı sağlayarak ile Süper Lig’in en düşük verimliliğine imza attı.

EN FAYDALI FORVETLER ANTEP’TE

FORVET oyuncularının takımlarının attıkları golde ne kadar rol oynadıkları ele alarak çıkardığımız verimlilik analizinde Süper Lig’de en başarılı grafiğe ise Gaziantepspor imza attı. Gaziantep’in kaydettiği toplam 17 golün 16’sı forvet hattından geldi. Galatasaray’ın ardından Kayserispor’un golcüleri en verimsiz forvet hattı olarak öne çıktı. Ligin ilk yarısında en çok skor üreten forvet hattı ise Mario Gomez’in önderliğinde Beşiktaş ve Samuel Eto’o’lu Antalyaspor ve Kweuke liderliğinde Çaykur Rizespor oldu. (Hürriyet)