95 yaşındayken hayatını kaybeden Muazzez Aysal'ın cenazesi, Kemer merkezindeki Huzur Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından İlçe Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanında, eşi Albay Fazlı Aysal'ın  yanında dualarla toprağa verildi.

Muazzez Aysal'ın cenaze namazına Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyesi Ali Yüce, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Belçika Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Antalya Vali Yardımcısı, Kemer kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer İlçe Garnizon komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Iğdır eski Valisi Halil Ulusoy ile vatandaşlar katıldı.
Göynük Mahallesi'nde bu yıl ilk mezunlarını veren Ünay Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden bir grup da hayırsever Ünal Aysal'ın acısını paylaşmak üzere hazır bulundu.

Kemer'de uzun yıllardır turizm yatırımları bulunan Ünal Aysal, o zamanlar evli olduğu Ahu Aysal adına yaptırdığı kendi adını taşıyan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yanında, annesinin vasiyeti üzerine bir de huzurevi yaptıracağını ve bu huzurevine annesi Muazzez Aysal ismini vereceğini söyledi.

Ünal Aysal, merhum babasının mezartaşında bulunan şiirin kendisine ait olduğunu hatırlatarak, "Anneniz için şiir yazdınız mı?" şeklindeki soruya, "Babamın da, yeğenimin de mezar taşlarındaki şiirler bana ait. Tabi ki annem için de yazacağım" diye yanıtladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise yakından tanıdığı Muazzez Aysal için son görevlerini yapmaya geldiklerini belirterek, "Muazzez anneye son görevimizi yapmaya geldik. Kendisini çok yakinen tanıyordum. Ünal ağabeyin de annesi olması hasebiyle, çok kıymetli bir hanımefendiydi. Vefat etti, kendisine rahmet diliyorum. Kederli ailesine de sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. 

Kaynak:fanatik