Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, sarı kırmızılı kulübün geçtiğimiz gün Aziz Yıldırım ile yaşadığı gerginlik ile ilgili sert ifadeler kullandı.

Divan Kurulu öncesinde hazırladığı konuşmada sert ifadeler kullanan İrfan Aktar, kendilerine itham edilen şikeci suçlamasını Fenerbahçe kulübüne aynen iade ettiklerini belirtti.

“TARİHİMİZE BAKMAMIZI ÖNERMİŞLER, BEN BAKTIM”


“Kulübümüzle ilgili iftira ve hakaretlere devam ederek bazı kulüpler tarihimize bakmamızı önermişler. Ben baktım. 36 başkanımızdan 1 başkanımız bile şike soruşturması nedeniyle hapis yatmamıştır. Kulübümüz şike yüzünden ceza almamıştır. Şike soruşturmasına tabi tutulmamıştır. UEFA’dan men cezası almamıştır.”

“Şike ile ilgili yapılan bunca olaydan sonra koca koca statlarımızda 5-10 bin kişilere maç oynanmıştır. Önemli futbol kulüplerimizi birbirine düşman edecek söylemler yapmalarını anlayamıyorum. Ebedi dost, ezeli rakiplerimize böyle yöneticilerin gelmesini anlayabilmiş değiliz. Kulübümüzün şikecilikle suçlanması yakışık almamıştır.”

“Başka kulüplerin tarafımıza yönelttikleri şike suçlamalarını aynen iade ediyoruz. Şike konusuyla ilgili örnek göstermek için yanlış örnek ve camiayı seçtiler. Rakibe saygı çerçevesi içerisinde şimdiye kadar bu kadar açık konuşmamaya dikkat etmiştik. Bu kadar saygısız suçlamalarla ilgili artık konuşmak zorunda kaldık.”


Kaynak: Sporcope.com