Spor Toto Süper Lig'de sezon başında Fulham’dan bonservis bedeli olmadan transfer edilen Hollandalı yıldız oyuncu Babel, şu sıralarda ülkesine dönmeye hazırlanıyor. İlk yarıda attığı 5 golle sarı kırmızılı takımın en skorer ismi olmasına rağmen, hem taraftarla olan negatif diyaloğu hem de oyunu yavaşlatması sebebiyle gözden düşen Ryan Babel, Galatasaray macerasının sonuna geldi.

Hollanda kulübü Ajax, 33 yaşındaki futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralayacak. Kulüpten yapılan açıklamaya göre hiçbir ücret almayacak. Babel'in menajeri de yaptığı açıklamayla bu haberi doğruladı. Menajer Winny Haatrech, dün yaşanan transfer gelişmesiyle ilgili olarak, “Maaşının bir kısmını Galatasaray’a bırakıp Ajax’a gitmeye hazır. Bu transferde hem Ajax’a hem de Galatasaray’a yardımcı olmak istiyor” açıklamasın da bulundu. Hollanda basını da kulübün resmi açıklama yapmaya hazırlandığını duyurdu. Galatasaray’da yıllık 2.5 milyon Euro’ya forma giyen Babel, Ajax’ta çok daha düşük bir ücretle forma giymiş olacak.

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta son sezonunda 2.1 milyon Euro kazanan Babel, Galatasaray'a hem daha yaşlı hem de daha pahalıya geldi. Hollandalı futbolcu, 2.5 milyon Euro maaş ve 3 yıllık kontrat için 2 milyon Euro da imza parası alırken, yıllık geliri 3.2 milyon Euro'ya ulaştı. Sarı kırmızılılar, oyuncuya Beşiktaş'a göre neredeyse yüzde 30 daha fazla para ödemiş oldu.

Kaynak: İnternet Spor