Süper Lig ekipleridnen Galatasaray'ın gelecek sezon planlamasında yer almayan ve ismi Suudi Arabistan, Katar, Çin ekipleriyle anılan Younes Belhanda, Sarı Kırmızılı ekipteki geleceğini görüşmek adına yönetimle bir araya geldi.

Sarı Kırmızılı kulübün yıllık 5 milyon Euro'ya yakın bir bedel ödediği Faslı futbolcu Belhanda'dan flaş bir talep geldiği iddia edildi.

Fransız gazeteci Manu Lonjon'un haberin göre; Faslı oyuncu, sözleşmesinin sonuna kadar Sarı Kırmızılı ekipte kalmak istediğini Galatasaray yönetimine bildirdi. 30 yaşındaki oyuncu, "Sözleşmem bitene kadar kalmak istiyorum ama eğer gideceksem bonservisimi verin." ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Sarı Kırmızılı yönetimin ciddi bir yatırım yaptığı Belhanda'yı bedava göndermeye sıcak bakmadığı ve tarafların kısa süre içerisinde yeniden bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim'in, geçen sezonun devre arasında Suudi Arabistan'a satılmasına izin vermediği Faslı futbolcunun kalması için artık ısrarcı olmayacağı belirtiliyor. Sarı Kırmızılı yönetim taraftarlarla yıldızı barışmayan Belhanda'yı 5 milyon Euro'dan aşağı bir bonservise bırakmayacağı gelen haberler arasında.

Galatasaray'ın 2017 yazında Dinamo Kiev'den 9 milyon Euro'ya aldığı Belhanda, Sarı Kırmızılı ekipte 101 karşılaşmada forma giyerken 13 gol 19 asistlik performansa imza attı.

Yıllık 3 milyon 350 bin Euro kazanan ve 2021'e kadar sözleşmesi olan Faslı oyuncu, Galatasaray’da 2 lig şampiyonluğu ve 1'er kez de Türkiye Kupası ve Süper Kupa sevinci yaşadı.

Kaynak: Mynet Spor