UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Benfica ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçına göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Luz Stadı'nda oynanan maça teknik direktör Hamzaoğlu, Eskişehirspor karşısında dinlendirdiği 4 oyuncusunu bu kez ilk 11'de oynattı. Başarılı teknik adam Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Semih Kaya ve Emre Çolak'ın yerine Hakan Balta, Bilal Kısa, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder'le maça başlamayı tercih etti. Sarı-kırmızılılar sahaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Denayer, Hakan Balta, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Olcan Adın, Podolski, Sneijder ve Burak Yılmaz 11'iyle çıktı.

Öte yandan sakatlığından dolayı Astana deplasmanında oynayamayan ve ilk Benfica maçında da sonradan oyuna giren Burak, Avrupa'da iki maç aradan sonra tekrar ilk 11'de forma şansı buldu. Formayı Burak'a kaptıran Umut ise yedek kulübesinde şans bekledi. "Cim-Bom"da Umut'un dışında kaleci Cenk Gönen, Semih Kaya, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Emre Çolak ve Sinan Gümüş yedek kulübesinde yer aldı. Benfica cephesi Kart cezalısı Samaris ile sakat olan Mitroglou'nun kadroda olmadığı Benfica'da ise son lig maçına göre sadece 1 değişiklik yapıldı.

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Samaris'in yerine orta sahada defans yönü kuvvetli olan Andre Almeida'yı oynattı. Benfica'nın ilk 11'i şu şekilde oluştu: Julio Cesar, Luisao, Jardel, Silvio, Gonçalo Guedes, Andre Almeida, Eliseo, Talisca, Gaitan, Jonas, Jimenez. Bu arada karşılaşmayı izlemek için yaklaşık 500 kadar sarı kırmızılı taraftar Lizbon'a geldi. Galatasaray taraftar grubu, polis koridoruyla stat önüne getirilirken, kendileri için ayrılan özel bölümden tek tek yapılan üst aramalarının ardından stata alındı.

Öte yandan maçın oynanacağı Luz Stadı'nın çevresine yazılı metinler asan Galatasaray Kulübü, UEFA'nın olası bir cezasına karşı taraftarlarını uyardı. Metinde, "4 Kasım 2014 tarihinde oynanan Borussia Dortmund maçının ardından UEFA'nın Galatasaray'a ertelemeli olarak verdiği kapama cezasının yürürlüğe girmemesi adına taraftarlarımızın Benfica maçının öncesinde ve süresince ses bombası, meşale ve ya benzeri maddeler kullanmaması önemle rica olunur" denildi. Kartal uçuruldu Benfica, sahasında oynadığı her maç öncesinde olduğu gibi Galatasaray maçının başlamasından önce de uğur getirmesi için kulübün sembolü olan bir kartalı stat içinde uçurdu. Benficalı taraftarların karşılaşmaya ilgisi çok az olurken, tribünlerin büyük ölçüde boş olduğu görüldü.