Galatasaray, Fatih Terim önderliğinde adeta tek vücut oldu. Sarı-Kırmızılı ekipte Fenerbahçe ve Trabzonspor derbilerinden 4 puanla ayrılması herkesi iyice havaya soktu.


Trabzonspor derbisini rahat kazanan Galatasaray, Beşiktaş'la puan farkının 4'e çıkmasının ardından şampiyonluğa iyice yoğunlaştı. Herkes, "Beşiktaş'ı yenip, kupayla evimizde tur atarız" düşüncesinde.

TRABZON'LA DERBİ ŞANSSIZLIĞI KIRILDI

Galatasaray'da moral ve motivasyon, Beşiktaş'la puan farkının 4'e çıkmasıyla daha da arttı.Sarı-Kırmızılı taraftarlar, 31. haftada Türk Telekom Stadı'nda Beşiktaş ile oynanacak dev maçı iple çekerken, Trabzonspor karşılaşmasıyla birlikte derbi maçlarda alınan olumsuz sonuçların kırılması camiada umutları arttırdı.

İÇERİDE OYNAMAK BÜYÜK AVANTAJ

Galatasaray sezonun ilk yarısında Trabzonspor'a 2-1, Başakşehir'e 5-1, Beşiktaş'a 3-0 yenilmişti. Ancak bu karşılaşmaların tamamı deplasmanda oynanmıştı ve Galatasaray yeni kurulan bir takımdan oluşuyordu.
.

Bu sezon iç sahada oynadığı 14 karşılaşmanın 13'ünü kazanan 1'inde (Fenerbahçe) berabere kalan Galatasaray, saha ve seyirci avantajını en güçlü kullanan ekip oldu.Taraftarların oluşturduğu baskı ile rakiplere sahayı dar eden Sarı-Kırmızılar, iç sahadaki maçların şampiyonluk kupasını getireceğini söylüyor.

Beşiktaş maçına kadar kayıpsız gitmeyi hedefleyen Galatasaray, Siyah-Beyazlı ekibi sahasında yenip puan farkını bitime 3 hafta kala en az 7'ye çıkararak işi bitirmek istiyor.