Galatasaray teknik direktörü İgor Tudor'un önümüzdeki sezon için en az iki forvet takviyesi istemesi üzerine çalışmalarını başlatan yönetimden, Hırvat hocaya sürpriz bir isim önerildi. Başkan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek tarafından İgor Tudor'a, Beşiktaş'ta gözden çıkarılan genç santrofor Ömer Şişmanoğlu önerildi.

Sezon sonu kadroda ciddi bir değişiklik yapmanın planları içerisinde olanGalatasaray'da, transfer listesine her gün yeni bir oyuncu ekleniyor. Alman yıldız Lukas Podolski'nin Japonya'ya transfer olmasıyla birlikte zaten eksik olan forvet bölgesine, İgor Tudor'un raporu doğrultusunda Eren Derdiyok ile rakabete girebilecek en az 2 golcü almak isteyen yönetim, ezeli rakipleri Beşiktaş'ta forma şansı bulamayan Ömer Şişmanoğlu'nu gündemlerine aldı. Galatasaray'ın futboldan sorumlu yöneticisi Mehmet Özbek, zaman kaybetmeden Ömer Şişmanoğlu ismini, İgor Tudor'a önerdi. Hırvat çalıştırıcı ise Özbek'in bu önerisini göz ardı ederek, 27 yaşındaki oyuncuyu veto ettiği ve üst düzey 2 golcü takviyesi istediği öğrenildi.

TRANSFER SEZONUNDA 8 İSME İMZA ATTIRILACAK

Galatasaray'da sezon sonu takımdan gönderilecek oyuncu sayısı bir hayli fazla olunca kadroya yeni katılacak isim sayısı da bir o kadar fazla oldu. Teknik direktör İgor Tudor'un, yaşı geçmiş ve başarıya doymuş oyuncuyla çalışmak istemiyorum. Ben başarıya aç, genç oyuncu istiyorum' sözleri üzerine, takımın her mevkine takviye yapmak isteyen yöneticiler, scout ekibi ve menajerlerin önerdiği oyuncularla görüşmelere başladı. İgor Tudor'un vereceği son rapor doğrultusunda hareket edecek olan, sarı-kırmızılı yönetim, sezon biter bitmez en az 8 isme imza attıracak. 

Şampiy10