Galatasaray'dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak Real Sociedad'ın yolunu tutan 21 yaşındaki oyucunun durumunu değerlendiren Balde, "Bruma'nın dönüşü zor" ifadesini kullandı.

Oyuncuyu 1 milyon 900 bin euro karşılığında kiralayan Sociedad'ın, bonservisini almak istemesi durumunda ise 30 Nisan 2016'ya kadar 7 milyon 500 bin euro ödemesi gerektiğine dikkat çeken Balde, "İspanyol ekibi sezon sonunu beklemeyecek. Bu işi daha önce çözmek istiyorlar" diye konuştu.

Balde şunları söyledi: "Bruma İspanya'daki yeni hayatında çok mutlu. Kafasındaki düşünce Galatasaray'a dönmek değil, La Liga'da yola devam etmek. İlk tercihi bu. İspanya liginde Ronaldo, Messi ve Neymar gibi oyuncularla birlikte forma giyiyor. Türkiye'dekinden daha çok forma şansı buluyor ve tecrübe kazanıyor. Real Sociedadlı yetkililerle görüşüyorum. Şu an oyuncudan son derece memnunlar. Gereken opsiyon bedelini Ocak ayında yatırmayı ve bonservisiyle kadroya katmayı düşünüyorlar. Büyük ihtimalle ara transfer döneminde bu iş bitecek. Ama tabi bir sorun çıkar da, düşük bir ihtimal olarak görünen Bruma'nın kulübüne dönmesi gerekirse o zaman da yapacak bir şey olmaz. Sonuçta Galatasaray da büyük bir kulüp."

Skorer