Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, yönetimin şu ana kadar gelir arttırıcı projeler konusunda ilerleme sağlayamadığını, Dumankaya ile yapılan sponsorluk anlaşmasının ise tatmin edici olmaktan çok uzak olduğunu söyledi ve ekledi: “Mali başarı için ön şart sportif başarı. Siz sportif başarıyı yakalayamazsanız mali anlamda asla başarılı olamazsınız.”
"ESNEKLİĞİ SADECE FUTBOL KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLER İÇİN GÖSTERMEMELİ"
Başkan Dursun Özbek’in, Lizbon seyahatinden önce eleştirileri kabul etmek gerek’ diyerek futbol alanında bir büyüklük ve eleştiri kabul edebileceğini gösterdiğini belirten Helvacı, “Bu esnekliği diğer alanlardaki eleştiriler için de göstermesi gerekir. Galatasaray’da insanlar eleştiriyi kötülük olsun diye yapmıyorlar. İyilik olsun diye yapıyorlar. Yönetenler bundan olumlu sonuçlar çıkarmayı bilmeliler. Yöneticiler herkesi dinleyerek, doğru sonuca varabilirler” dedi.
"ZAMANLA DOĞRU NOKTAYA GELECEĞİNE İNANIYORUM"
Radyospor'un konuğu olan Prof.Dr Mehmet Helvacı, “Yönetim hâlâ gelir getirici projeler üretmiş değil. Bunun sonucu olarak Sportif AŞ’nin geçmiş yıllardan kaynaklanan borçlarını kapatması mümkün gözükmüyor. Biz çözüm yollarını gösteriyoruz. Ben uzun yıllar yöneticilik yaptım. Yöneticinin, başkanın ne hissettiğini biliyorum. Başkan bunları düşünür, hissederken bir taraftan da geçmişte taraftar olduğu dönemi hatırlayarak karar vermek zorunda. Yöneticilik de en hassas unsur budur. Ben Dursun Özbek’in zamanla bu noktaya geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
"BU ANLAŞMA HİÇ YAPILMAMALIYDI. FORMANIN DEĞERİ BUNUN ÇOK ÜZERİNDE"
Helvacı, "Dumanyakaya ile yapılan forma sponsorluk anlaşmasını çok beğendiğimi söyleyemem. Bizim zamanımızda yapılan anlaşmaların hepsi bunların çok üzerinde olan anlaşmalardı. Ben bu ücretlerle anlaşma yapmak yerine hiç anlaşma yapmamayı tercih ederim. Hele 3 yıllık bir anlaşmanın, TL bazında, Türkiye ve dünyanın içerisinde bulunduğu ortam göz önüne alındığında doğru bulmak mümkün değil. Aralık ayında ABD’de faizler yükselecek. Bunun doğal sonucu olarak doların değeri artacak. Bu durumda TL ile yaptığınız anlaşmadan gelen paranın hükmü kalmıyor. Bu değerlerde TL üzerinde yapılan bu anlaşma çok hatalı bir karar oldu. Paraya çok sıkışılmış olabilir. Ama en fazla 1 yıllık yapılıp, gelecek sene çok daha büyük değer aramak gerekirdi. Bana kalırsa bu anlaşmayı hiç yapmamak gerekirdi. Formanın değeri bunun çok çok üzerindedir. Bunu bu fiyattan pazarlamaya başlarsanız, bir daha eski değerleri bulmanız mümkün değil. Anlaşmayı bu haliyle beğenmek mümkün değil. Bunun neden yapıldığı sayın başkan tarafından en kısa sürede açıklanacaktır. Ama ben ne söylenirse söylensin tatminkâr bir açıklamanın olacağına inanmıyorum. Asıl olan sportif başarı. Sportif başarı olmadan mali yapıyı düzeltmek mümkün değil. Önce sportif başarı, ardından mali başarı gelir. Sportif başarı gelmeden mali anlamda başarılı olmanız mümkün değil.
Kaynak: Radyospor