Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Ajax'ın Hollandalı teknik adamı Frank de Boer, Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demircan'a özel bir röportaj verdi. İşte röportajdan dikkat çeken bölümler..

"PEREIRA İYİ ANALİZ YAPMIŞ"

"Vitor Pereira, Hollanda'da oynadığımız maç öncesinde bizim takımı iyi analiz etmiş. Taktiği başarılı oldu ve istediğini aldı. Bu konuda bizi mat ettiğini söyleyebilirim. Onun uyguladığı oyun planı sonucunda topla fazla oynamayadık"

"BURAK YILMAZ'I İSTEDİM"

"Teknik adam olarak Ajax'ın başına geçtiğimde Galatasaray'dan Burak Yılmaz'ı istedim. Ama maddi olarak bu işin olmayacağını öğrenince vazgeçtik. Çünkü Türkiye'deki futbolcular, inanılmaz paralar kazanıyor"

"Ajax'ın başında olduğum süre içinde bir kez Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın transferi gündeme geldi. Evet, transfer edilebilir golcü olarak Burak listemizde yer aldı. Ama maddi olarak bu işin olmayacağını öğrenince vazgeçtik. Futbolcularınız Türkiye'de inanılmaz para kazanıyor. Tamam belki oyuncularınız Ajax'ta seve seve forma giymek ister. Ajax büyük bir kulüp ama, onların Türkiye'de kazandığı paraları biz asla ödeyemeyiz. Sizin genç dediğiniz Ozan Tufan mesela. Fenerbahçe'ye kaç paraya geldiğini bilmiyorum."

"BİZDE 1.5 MİLYON EURO'YA OYNAR MI"

"Fenerbahçe'nin Bursa'ya kaç para ödediğini de gerçekten bilmiyorum ama diyelim ki onu da hallettik. Bizim Ozaf Tufan'ı transfer ettikten sonra kendisine ödeyeceğimiz para 1.5 milyon Euro. Ama yanlış anlamayın, 1.5 milyon brüt rakam. Eee bu paraya Ozan Ajax'ta forma giymek ister mi, siz söyleyin?"