Ara transfer döneminde gidecek mi, kalacak mı sorusu günlerce gündemi meşgul eden Burak Yılmaz, önceki gün sürpriz şekilde Çin’in Beijing Guoan takımıyla söz kesti... 

Kral için sarı-kırmızılılara 8 milyon Euro bonservis ödenecek, bu paranın 2 milyon Euro’su Trabzonspor’a gidecek, 30 yaşındaki golcü 4 yılda 32 milyon Euro kazanacak... 

İşte transferin detayları... 
 
ÖNCELİKLE yaklaşık 20 gün önceye dönelim... Burak Yılmaz için İngiltere’nin West Ham United kulübünden sözlü bir teklif geldi. Sarı-kırmızılı yönetim transfere sıcak bakınca Burak da İngiliz kulübünün yetkilileriyle görüştü, el sıkıştı. Hatta Osmanlıspor maçında attığı golün ardından tribünlere el sallayıp vedalaştı. Ancak sonrasında West Ham United teklifini değiştirdi ve Burak’ı kiralamak istedi. G.Saray yönetimi bunu kabul etmeyince defter kapandı. 
 
3 FAKTÖRÜ DÜŞÜNDÜ
 
ÖNCEKİ gün ise Çin’den Beijing Guoan, Kral’a talip oldu. Sarı-kırmızılı yönetim teklifi beğendi, hemen Burak’ın menajeriyle temasa geçti. 30 yaşındaki futbolcu, idman öncesi durumla ilgili bilgi aldıktan sonra hem yönetimin gelen iki teklifi de çok düşünmeden kabul etmesini hem kulübün maddi sıkıntılarını hem de son dönemde tribünlerden gördüğü tepkileri göz önünde bulundurup transfere onay verdi. Burak sonrasında idmana çıkarken menajeri ise tecrübeli oyuncu antrenmandayken anlaşmayı sağladı ve transfer gerçekleşti. 
 
ÇİN’DEN teklifin gelmesi, yönetimin bunu değerlendirmesi, menajerle temasa geçilmesi, Burak’ın bilgi alıp onay vermesi ve anlaşmanın sağlanması... Tüm bunlar sadece yarım saat içinde gerçekleşti ve golcü oyuncunun G.Saray’daki 3.5 yılı aşkın macerası son buldu.  
 
(Sampiy10)