KARAR DEĞİŞEBİLİR. AMA UMARIM BU SEFER İYİ BİR SUNUM YAPMIŞLARDIR

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Kınay, “Galatasaray bu şansını deneyecektir. UEFA'nın bu konuda takımları Avrupa'dan men etmesini hem sportif hem etik açıdan yanlış buluyorum. Ekonomik bir karar; ancak ekonomiyi engelleyen bir karar. Dolayısıyla yanlış buluyorum. İnşallah bu karar değişir. Bence bu karar kalkabilir. Galatasaray'ın elinde bu konuda çok önemli sebepler var. İnşallah bu sebepleri doğru anlatırlar. Çünkü önceki UEFA ile yapılan toplantıda Galatasaray'ın duruşunu, Galatasaray'ın bu konuya bakışını tam anlatamadıklarını geç anladık. Umarım yönetim buradan ders almıştır ve CAS'a olan savunmasını çok daha başarılı yapmıştır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dr.Kınay, “UEFA'nın kriterleri… Daha fazla hedef yapınca daha fazla masraf yaparsınız. UEFA orantıyı söylüyor. Gelir ve gider dengesini kontrol ediyor. Rekabeti engelleyici, kara para gibi girişlerin olmasını engelliyor. Eğer ki başarılı bir yönetim sergilerseniz ona göre takım kurarsınız” dedi.



BİR AN ÖNCE TEKNİK DİREKTÖR KONUSU NETLEŞMELİ


Eski yönetici Kınay, “Bu yönetim bu teknik direktörlük konusunu açıklığa kavuşturması gerekir. Hepimiz bu konuda tedirginiz. Yakın zamanda lig başlayacak, henüz teknik direktör var mı yok mu belli değil. Galatasaray ne yaparsa yapsın taraftarıyla doğru bir iletişim kurması gerekir. Her gün yeni bir transfer ve teknik direktörden bahsediliyor. Geçen sene önemli beklentiler oldu, daha sonra bunlar olmayınca hayal kırıklığı oldu. Yönetim aynı istikamette devam ediyor. Ders alınmamış gibi. Dolayısıyla bu konu umarım en kısa zamanda açıklığa kavuşur” şeklinde konuştu.



ALMAN EKOLÜ

Thomas Schaaf’ın gündemde olup olmadığıyla ilgili soru üzerine ise Kınay, “Galatasaray'ın Alman ekolünden başarıları var. Alman isimlerin gündeme gelmesi çok normal” dedi.



FATİH TERİM?


Cem Kınay, “Ben Fatih Terim'in Milli Takım'ın başındayken bir takımla görüşme yapacağını ya da ön anlaşma yapmak isteyeceğini hiç tahmin etmiyorum. Bu konuda çok fazla spekülasyon oluyor. Bunu da ortadan kaldırmak gerekir. Fatih Terim, Galatasaray için önemli bir isimdir. Bu tarz spekülasyonlar Galatasaray'ın marka değerine zarar verir. Galatasaray'ın en büyük değeri olan markasına yönetimin sahip çıkması gerekir” diye konuştu.



LASME İÇİR ACİL KARAR GEREKLİ

Galatasaray Odeabank’ın başarılı oyuncusu Lasme’de yasaklı maddeye rastlanmasıyla ilgili olarak ise Kınay, “Taraftarımızın bilmesi gereken bazı konular var. Lasme Galatasaray'ın önemli bir oyuncusuydu. İyi bir aile babası, ancak böyle bir durum ortaya çıktı. Sporda bu söylediğim özelliklerin başında spor etiği ve ahlakı ön planda. Dolayısıyla Galatasaray yönetiminin bu konuda acilen bir karar vermesi gerekir” dedi.

AJANSSPOR.COM