Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Cenk Ergün'ün açıklamalarından birkısmı şu şekilde;.

"Fortuna Sittard tarafından doğru bir yapı, doğru bir girişim oldu. Böyle bir projenin içinde yer almaktan heyecan duyuyorum. Avrupa'nın hemen hemen her ülkesiyle ilgili bağlantılarımız var. ".

"Hollanda tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir ligdir. Biz de bu projeye inandık ve nasıl katkıda bulunabiliriz diye çalışmalara ve iletişime başladık.".

"Geçmişinden itibaren baktığımızda Hollanda Ligi'nde Van Nistelrooy, Sneijder, Van Persie, Kuyt gibi isimler vardı. Bir yandan da yurt dışından gelen oyuncular olmuştur. Güzel altyapılar sağlamışlardır.".

"Göze hoş gelen bir stilleri var. Çok önemli bir lig. Hollanda'yı anlatmaya gerek yok. Hollanda'da futbolcular kendini geliştirebiliyor. En çok kaleciyle karşı karşıya kaldıklarında futbolcunun pas attığı bir ligdir.".

"Fortuna Sittard'a danışmanlık hizmeti vereceğim. Başkan, yönetici ve sportif direktörle birlikte elimizden geleni yapacağız. Avrupa'nın göbeği, Hollanda futbolu…".

"Hollanda'nın güneyinde ve yeri çok iyi yerde. Çok büyük bir potansiyel var. Düzgün ve bütçeye uyan şekilde, kazanç sağlayacak şekilde işlemesi için görev yapacağız.".

"Galatasaray'ın dışındayım. Başka kulüplere hizmet veriyorum. Ama daha çok erken. Dolayısıyla köprünün altından daha çok sular akar diye düşünüyorum.".

"Ligde dikkat çeken takıma gelince… Mesela; ligde Kasımpaşa da yıllardır örnek bir takım oldu. Kemal Özdeş iyi bir takım kurdu. Gidenler ve gelenleri iyi ayarladılar. Açıkçası güzel oynuyorlar. Hem maddi hem de manevi açıdan rahatlamış olacaklar. Kasımpaşa güzel iş yapıyor, keyif veriyor. Bu sene böyle seriler yakalayabilecek takımlar var. Böyle bir seri yakalayan takımlara tanık olabiliriz.".

"Bu tür sıkıntılar ve hassasiyetler daha önce de vardı. O zaman bu konuda bence daha iyi olan bu sezona Belhanda ile başlamamaktı. Ama kulübün tercihi. ".

"Transfer politikası bir süreçtir. Piyasadaki ihtiyaçlar, her şeyin ortak şekilde denk gelmesi kolay değil. Bazen kulüplerin lehine ve aleyhine gelişebiliyor. Sorumlu yöneticiler ve başkan bu işi mutlaka düşünmüşlerdir.".

"Parayı bas, futbolcuyu getirle bu işler olmuyor. Eğer öyle olsaydı Chelsea ya da City her şeyi bitirirdi. Kasımpaşa'nın mesela nasıl bir takım olduğunu konuşuyoruz. Kur farkının da etkileri oldu. Yurt dışında transfer yapabilmek kolay süreçler değil.".

"Oyuncuların tercihleri de göz önünde olabiliyor. UEFA konusu var, izin veriyor ya da vermiyor. Transferin çok sıkıntılı, tüketici bir süreç olduğunu düşünüyorum ve yaşadığım için biliyorum. 2 gün önce şehre kadar gelip, masadan kalkan futbolcular da var.".

"Sen iyi olursan o zaman Şampiyonlar Ligi'nde de iyi şeyler yaparsın. Kağıt üzerinde Schalke de Galatasaray'ı istememiş olabilir. Çok sıkıntılı bir grup olduğunu düşünüyorum.".

"Kolay gibi görünüyor ama takımlar bu grupta birinci de olabilir, sonuncu da olabilir. Performansa bağlı. Dev takımlara karşı fikstür şansın da olabiliyor. Bu grupta ise birincilik ve ikincilik şansı lazım. Her şey sahada belli olacak.".