Sarı-Kırmızılı bazı yöneticilerin, “Bu ceza sistemi sezon başında her oyuncuya bildirildi. Ancak oyuncuların motivasyonunu olumsuz etkileyebileceği düşüncesi de konuşuluyor. Bunun önüne geçmek için yeni bir yol izleyelim. Disiplin kurallarına uyan, arıza çıkartmayan, işlerine dört elle sarılan oyuncuların cezalarında indirime gidelim. Bırakalım onlar hatalarını anlayıp kendilerini affettirmeye çalışsınlar” dedikleri ortaya çıktı.

GÖSTERECEKLERİ TAVRA GÖRE HAREKET EDİLECEK

Başkan Dursun Özbek’in konuyu değerlendirmeye aldığı, futbolcuların vereceği reaksiyona göre hareket edileceği kaydedildi. Kamp süresince oyuncuların tutumları, Riekerink’in kararları karşısındaki tavırları, takım içi disipline verdikleri önem cezalarda indirim konusunda belirleyici rol oynayacak. Başkan Özbek, kurallara uyulması konusunda futbolcularda değişim olduğunu görmesi halinde Riekerink’in raporu doğrultusunda bazı yıldızların kart cezaları düşürülecek.

KESİLEN CEZALAR UEFA’YA BİLDİRİLECEK

Başta Sneijder ve Selçuk olmak üzere 14 oyuncuya kesilen ve toplamının 4-5 milyon Euro’ya ulaştığı belirtilen cezalar “tasarruf” olarak gösterilecek. Finansal Fair Play kuralları gereği takipte olan Galatasaray yönetimi, cezaları UEFA’ya bildirip futbol şubesinin giderlerinin kısılması yönünden biraz nefes alacak. Bu şekilde bütçe dengelenmeye çalışılacak. Sezon içinde oyunculardan, yıllık ücretlerinde indirim istenmiş ancak buna yanaşan çıkmamıştı.

‘FIFA’YA GİTSELER BİLE SONUÇ ALAMAZLAR!’

Astronomik kart cezaları tartışma yaratırken, Sarı-Kırmızılı yöneticiler kendilerini savunup oyuncuların sorumsuzluğundan yakındı. Sezon başında yeni ceza yönetmeliğini belirleyip her futbolcuya bildirdiklerinin altını çizen yöneticiler, “Kimse ‘Haberimiz yoktu’ diyemez. Selçuk ve Sneijder ceza sistemiyle ilgili bildiriye imza atmamıştı. Hiç riske girmeyip noter tastikli tebligat gönderdik. Onların da bu kurallara uyması gerekirdi” dediler.

Yönetimin sezon başında her şeyi hesaplayıp ceza talimatıyla ilgili ileride çıkabilecek hukuki sorunları düşünerek TFF Hukuk Kurulu’ndan bile görüş aldıkları ortaya çıktı. Yöneticiler, FIFA’nın kulüp içi ceza yönetmeliğine karışmayacağını, yabancıların FIFA’ya gitmesi halinde bir sonuç elde edemeyeceğini ve sezon başında bildirim yapıldığı için leyhte bir karar çıkacağını ifade ediyor.
(Haberturk)