UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yer alan temsilcimiz Galatasaray, üst tura çıkma şansını sürdürüyor. Ancak Cim Bom'un gruptan çıkmak için işi oldukça zor gözüküyor.

C Grubu'nda 9 puanla Portekiz temsilcisi Benfica, liderlik koltuğunda oturuyor. 2. sırada 7 puanlı İspanyol devi Atletico Madrid bulunurken temsilcimiz Galatasaray, 4 puanla 3. sırada yer alıyor. Son sırada ise 2 puanlı Kazakistan ekibi bulunuyor.

Cim Bom'un işi oldukça zor

Atletico Madrid'e Türk Telekom Arena'da 2-0 yenilen Galatasaray, 25 Kasım Çarşamba günü oynanacak mücadelede İspanyol ekibini mutlaka yenmek zorunda... Çünkü Cim Bom, yenilirse ya da berabere kalırsa son maçlar oynanmadan grupta ilk ikiye girme şansını kaybedecek.

Galatasaray, yenerse Atletico ile puanları eşitleyecek ve iş son maça kalacak. Son müsabakaların da oynanmasıyla beraber yine puanlar eşit olursa bu sefer ikili averajdan ötürü takımların aralarında yaptıkları karşılaşmalara bakılacak. Dolayısıyla Galatasaray'ın Atletico Madrid'i 3 farkla yenmesi gerekebilir.

Şimdilik Galatasaray'ın ilk hedefi deplasmanda Atletico Madrid'i yenmek olacak. İspanyollar son maçta Benfica deplasmanına gidecek. Galatasaray ise Astana'yı konuk edecek. Bu açıdan son maçlar öncesi Madrid'den alınacak 3 puan, sarı-kırmızılılara büyük avantaj sağlayabilir.

Atletico Madrid, Portekiz deplasmanında puan kaybeder ve sarı-kırmızılı temsilcimiz de içeride Astana'yı mağlup edese, G.Saray puan olarak İspanyol ekibinin üstünde yer alacak ve ikili averaja yani 3 farklı galibiyet gerek kalmayacak.