Felipe Melo'nun ayrılmasının ardından orta sahada boşluğu dolduramayan Galatasaray'ın Alex Song ile anlaştığı iddia edildi. Geçen sezon West Ham'da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Barcelona'da bulunan oyuncunun 3 yıllık anlaşmayı kabul ettiği bildirildi. İspanyol basını, Galatasaray'ın teklifini kabul eden Song'un, Barcelona Sportif Direktörü Robert Fernandez ile görüşüp bonservisini almaya çalışacağı ifade edildi. Galatasaray'dan yıllık 2 milyon euro alacağı ifade edilen Alex Song'un Barcelona ile bir yıllık daha anlaşması bulunuyor. Katalan ekibin, oyuncuyu bedavaya vermese bile en azından düşük bir kiralama ücreti istemesi bekleniyor. Daha önce menajeri aracılığıyla Galatasaray'a mesaj gönderen 28 yaşındaki futbolcu, "West Ham ve Barcelona'da kendimi ifade edecek ortam bulamadım. Artık düzenli oynayacağım, hedefi olan bir takıma gitmek istiyorum" demiş ve sarıkırmızılı takıma yeşil ışık yakmıştı.

19 MİLYON EURO ÖDEDİ

2012-2013 sezonu başında 19 milyon euro gibi yüksek bir bonservis bedeli ile Arsenal'den Barcelona'ya transfer olan ve 5 yıllık sözleşme imzalayan Alex Song ilk 2 sezonunda Barcelona'da bekleneni verememiş ve ardından West Ham United'a kiralandı. West Ham'da geçen sezon 28, bu sezon ise 12 maçta forma şansı bulabildi

WENGER KEŞFETTİ

Kariyerine ilk olarak SC Bastia altyapısında başladı. Takımıyla 2 sezonda 56 maça çıkan Kamerunlu ön libero Alex Song, 2005-06 sezonu başında yıldız avcısı Arsene Wenger tarafından keşfedildi ve Arsenal'e transfer edildi.

CİMBOM'A SÜRPRİZ ÖNERİ

Galatasaray, Alex Song'u beklerken beklenmedik bir teklifle karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekibe, daha önce kadrosuna katmak istediği oyuncular arasında yer alan QPR'dan Sandro Raniere önerildi. Brezilyalı oyuncu, Championship'te oynamak istemediği için QPR'a rest çekti. Sporting Lizbon'la görüşmelerde bulunan 27 yaşındaki sambacının Boşnak menajeri ise Türkiye'deki ortağı aracılığıyla Alp Yalman'a da mesaj gönderdi.

YABANCI DEĞİL

G.Saray'ın unutulmaz oyuncularından Rigobert Song'un yeğeni olan Alex, 2008- 2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi maçında Fenerbahçe'ye gol atmıştı. 


Kaynak : Ajansspor