Faruk Süren'den çok çarpıcı Galatasaray Bayramı yorumu ve başkanlık açıklaması geldi. Hedef Tv'de yayınlanan Hedefgol programına konuşan Süren "Dursun Özbek güven oyu almalı, Çinliler'in teklifini Galatasaray değerlendirmeli" dedi.

Faruk Süren'in açıklamaları şöyle:

'17 MAYIS BİZİM İÇİN BAYRAM DEĞİL SADECE ÖVÜNÇTÜR'

UEFA Kupasını kazandığımız günün Bayram olarak kutlanmasını üzülerek karşılıyorum, çünkü Galatasaray kupayı alalı 17 yıl oluyor. 17 sene içerisinde ne Galatasaray başta olmak üzere ne başka bir Türk takımı Türk markası böyle Avrupai bir başarıya ulaşamadı beni üzen taraf o çünkü bu Türkiye futbolunun ileriye değil geriye gittiğini gösteriyor. O da beni üzüyor. 17 sene oldu Galatasaray kupayı kazandı çok güzel ama bunun böyle tek kalması beni üzüyor birkaç tane daha gelmiş olması lazımdı Galatasaray veya başka bir Türk takımına. Onun için hem seviniyorum anmak bakımından ama bir taraftanda üzülüyorum neden tekrarlayamadık? Övünülecek bir konudur, başkasıyla dalga geçilmez ama bayram kesinlikle değildir.

'BORÇ DAĞ GİBİ. ÖZBEK GÜVEN OYU ALMALI'

Neticede biz bu arazileri emlak konutla ki doğru adrestir emlak konut bir anlaşma yaptık. Onu değerlendireceğiz. Emlak konutta 8 haziranda ihaleye çıkıyor bakalım ihalede ne olacak? Fakat mesele o değil mesele hiçbir zaman bugünki 238 ki Mayıs sonu içinde 275 olacak daha da borçlanacak oradan gelecek olan gelirler hiçbir zaman bunu kapatmayacak. Başka çözüm üretmemiz lazım. Onu yönetim kurulundan bekliyoruz ve oradan yönetim kurulundan da bir şey gelmiyor. Belki güven oyu almak bakımından belki de yönetimini güçlendirmek bakımından bu tercihi kullanabilir başkan.

'GALATASARAY ÇİNLİLERİN TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRMELİ'

Bir kere yanlış yorumluyorlar satılma söz konusu değil. Bugün hiçbir kulüpte satılmadı o anlamda satılmadı. Burada mesele ortaklık yani herhangi bir finansal yatırımcıyla Galatasaray ortaklık yapsın mı yapmasın mı? Soru bu. Çünkü neticede Galatasaray'a sermaye lazım 235 milyon. Çin'den gelen teklifi değerlendirmek lazım ama satış değil, hisse değil altını çiziyorum ortaklık. Yüzde 25, 30, 40 ama 50'si bizde kalmak şartıyla. Zaten imtiyazlı hisselerimiz de var.

'ARTIK BAŞKANLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM'

Başkanlık gibi bir düşüncem yok. Ben bir Galatasaraylıyım ve Galatasaray için üzülüyorum o kadar.




kaynak:mynet