Sezon başında West Ham United'ın ısrarla istediği Burak Yılmaz'a Çin'den talip çıktı. Demba Ba'yı transfer eden Shanghai Shenhua'nın başkanı Zhu Jun, sürpriz bir şekilde Bursaspor maçını TT Arena'da izlerken başkanın, Burak'ı takip ettiği ve ortaya koyduğu performanstan etkilendiği belirtildi. Sezon başında Beşiktaş'tan Demba Ba'yı 13 milyon euro karşılığında transfer eden Çin kulübünün, Bursa maçında klas bir gol atan Burak Yılmaz için de yaklaşık 12.5 milyon euro'yu gözden çıkardığı ifade edildi.

Cevap bekliyorlar
Galatasaray'ın bu transferden Trabzon'a ödemesi gereken yüzde 25'lik payı da Şangay kulübü karşılayacak ve Galatasaray kasasına net 10 milyon euro kalacak. Çin kulübü "Kral" lakaplı futbolcuya da 4 milyon euro teklif eden Shenhua, yıldız oyuncudan gelecek onayı beklediği kaydedildi. Galatasaray'da 2.8 milyon euro kazanan Burak'ın henüz teklife cevap vermediği ocak ayında ailesi ile yapacağı görüşmeden sonra son kararını vereceği öğrenildi.

DENİZLİ: KARAR SENİN
Shanghai Shenhua, Burak'ı alma konusunda oldukça istekli görünürken Mustafa Denizli'nin kararı başarılı oyuncuya bıraktığı belirtildi. Burak'a "Tabii ki Galatasaray'da kalmanı isterim ama geleceğinle ilgili en iyi kararı sen verirsin" dediği ifade edildi.

Çin Ligi'nde geride kalan 30 hafta sonunda 42 puanla 6. sırada yer alan Shenhua'da, Demba Ba'nın yanı sıra Avustralyalı Tim Cahill de forma giyiyor.

Burak'ı Beşiktaş derbisinde izleyecek olan Shanghai Shenhua Başkanı Zhu Jun, golcü oyuncuyla da bir görüşme yapacak.

Galatasaray Basketbol Takımı'na sponsor olacak
Burak'ı alıp gitmek isteyen Shanghai Shenhua'nın Singapur'da yaşayan Başkanı Zhu Jun, G.Saray'la da bir sponsorluk anlaşması yapmak istediği ortaya çıktı. 'The Nine' isimli bir bilgisayar oyunları devi şirketinin CEO'luğunu yapan Jun'un Galatasaray Basketbol Takımı'na sponsor olmayı düşündüğü belirtildi. Kulüp isminin önüne The Nine markasını vermek isteyen Jun'un reddedilemeyecek bir teklif yapmak için Başkan Dursun Özbek'ten randevu talep ettiği bildirildi.

KAYNAK: FOTOMAÇ