Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek uzun bir süre sonra canlı yayında konuştu. Yapılmayan yıldız transferleri sonrası sarı-kırmızılı taraftarların hedef tahtası olan Özbek, Habertürk'te Sportürk programında merak edilenleri cevapladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Manchester City'den kiralık olarak renklerine bağladıkları Jason Denayer hakkında ilginç bir ifade kullandı. Sarı-kırmızılı takımın başkanı Denayer'in değerinin 30 milyon pound olduğunu söyledi. Kısa bir süre sonra Belçikalı oyuncunun değerinin 3 milyon euro olduğu ve kendisinin neden 30 milyon pound dediği soruldu.

Dursun Özbek ise, "Bana Denayer'in değerinin 30 milyon pound olduğunu söylemişlerdi" dedi...

Gündeme damga vuran sözler şu şekildeydi: "Denayer'i aldık. Kim bu adam? Değeri 30 milyon pound. En değerli oyuncu Türkiye'ye gelen. Gittik onu getirdik. Premier Lig'de oynayan genç ve 20 yaşında bir oyuncu. Değeri de 30 milyon pound"

Dursun Özbek, reklam arasından sonra ise "Yanlış anlaşıldı, bizim satın alma opsiyonumuz 30 milyon pound" açıklamasında bulundu.

"Sneijder kontrat çıkış hakkını 15 milyon euroya çekmek istiyor"

"Biz saklanacak, gizlenecek, insanların karşısına çıkmayacak işler yapmadık. Gerçekten ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Biz yaptığımız işin farkındayız, hizmet odaklı bir yönetimiz. Hem Sneijder ile hem de menajeri ile 2 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardık, önümüzdeki hafta bu sözleşme imzalanacak. Bir iki pürüz var, mesela kontrattan çıkış hakkı. Şu anda Sneijder'in 20 milyon dolarlık bir çıkış hakkı var, onu 15'e çekmek istiyorlar. Sneijder, bizden memnun ve Galatasaray'da kalmak istiyor. "

"Bizde transfer görüşmelerini Mehmet Özbek yapıyor. Mehmet Özbek konusunda gelen soruların tamamı saçma. Refik Arkan da var, onu neden sormuyorsunuz. 15 kişi var yönetimde, tek bir soru yok. Benim kardeşim 14 yıllık Galatasaray kongre üyesi, seneye Divan Kurulu üyesi. Mehmet Özbek'in bir kimliği var, başarılı bir iş adamı, sadece başkanın kardeşi değil. "

İşte Başkan Özbek'in konuşmalarından satırbaşları:

- Ben başkan olduğum sürece kulübün başarısız olma şansı yok. Bangır bangır şampiyon olacağımızı söyleyince gülenlere ne oldu?"

- Fenerbahçe, Beşiktaş izin vermiş. Biz şampiyon olmuşuz... 4. yıldızı hakkımızla aldık.

- 42 senedir ticaret yapıyorum. 3 yıl buradayım. Başarılı olacağım. Galatasaray'ı başarıya taşımak zorundayım. Kendi iş hayatımı da etkileyecek bir durum bu

- Önümüzdeki ay istifa diyorlar... İstifa haberlerini Galatasaray düşmanları icat ediyor. Hayır kardeşim, ben buradayım!

- Komedi dizisi yapsanız ancak bu kadar başarılı senaryo çıkar. Ünal Aysal'a yerimi bırakacağım söyleniyor. Mazbatayı almadan erken seçime gidecek demişlerdi. Artık bunlar komik geliyor

- Abdurrahim Albayrak'ı istedim o dönem ama 'Ben hastayım' dedi. Abdurrahim Albayrak biz bu işi yapamadık, gel buraya diyemeyiz. Galatasaraylılar ister ama bizim de tarzımız var.

- Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak ve ben 7 ay sırt sırta verdik. Mucize yarattık. Ali Dürüst'e 'Düzen bozulmasın, sen başkan ol ben de yardımcın olayım" dedim.

- Kardeşim ile çıkan haberlere gülüyoruz. Yanına benim kardeşim olduğu için parantez açıyorlar. Mehmet Özbek son derece iyi Galatasaraylı. Onunla iftihar ediyorum. Mehmet Özbek Galatasaray'ın yönetim kurulu üyesi. Hizmet etmek istiyor. Hizmet etmek isteyen bize gelsin.

- Basında yapılan yorumlar beni etkilemiyor. Sıfır etki. Ben yanlış bir şey yapmıyorum.

- Cüneyt Tanman olayındaki talihsizlik bir gazeteye içişlerimiz ile ilgili bilgi vermesi.

- Otel 12 ay sonra bitecek. 150 milyon dolar kazanacağız. 12 milyon dolar harcadık.

- Melo'dan ümidi kesmiştik. Bonservisi bedelsiz almaya çalıştılar. Geldi sonra 1 sene oynamak istedi, test ettik onu.