Galatasaray'daki karanlık bulutlar başkan Dursun Özbek'in Florya ziyaretleri ve teknik direktör Tudor'un özel yaklaşımlarıyla Fenerbahçe derbisi öncesi dağıldı. Sarı kırmızılı takımdaki huzursuzluklar yerini kenetlenmeye bıraktı.
Takımda yaşanan olumlu havadan mutlu teknik direktör Tudor bir yandan futbolcularını derbiye motive ederken, diğer yandan rakibin analizlerini ve sahada yapmalarını istediklerini ezberletiyor.

Futbolcularından rakibe sahanın her alanında baskı uygulamalarını isteyen Hırvat teknik adam sahaya süreceği onbir konusunda henüz kararsızlıklar yaşasa da yaptığı çalışmalarla kafasındaki şablonu netleştiriyor.
Stoperde Chedjou ile Ahmet Çalık arasında kararsız kalan Hırvat teknik adam, aynı şekilde orta alanda Tolga Ciğerci ile Nigel de Jong tercihinde zorlanıyor.
Tudor'un derbide en büyük güven duyduğu futbolcular ise Selçuk, Sneijder ve Podolski olarak görülüyor.

Israr ettiği 3-4-3 sisteminden derbide de vaz geçecek Hırvat teknik adam, 4-2-3-1 sistemiyle kalede Muslera, savunmada Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole önlerinde Selçuk, De Jong, sağda Yasin, solda Bruma ortada Sneijder, ileride de Podolski dizilişiyle bir kadro sahaya sürmeye hazırlanıyor.