Marcao ve Luyindama’nın derbide oynamayacak olması Fatih Terim’i bir hayli zorlarken, tecrübeli teknik adamın Donk’un yanında görev vereceği stoperi belirlemesi artık Galatasaray’ın ilk 11’ini şekillendirdi. 


HATAY DEPLASMANINDA 4 GOL!

Ozan Kabak ve Maicon’un gitmesinin ardından Marcao-Luyindama- Semih Kaya hamlesi yapan Fatih Terim, eski öğrencisini Sparta Prag’tan kiralarken Semih’in derbide sergileyeceği performans kendisine kefil olan teknik heyeti de yakından ilgilendirecek. Form olarak şu anda kapalı kutu olan milli futbolcunun en son deplasmanda oynanan Erzurumspor maçında 46 dakika forma giydiği bilinirken, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Ahmet Çalık’la birlikte Hatayspor karşısında tel tel dökülen Semih Kaya derbi maçı öncesi taraftarları bir hayli endişelendiriyor.

UZUN SÜREDİR DERBİ MAÇINA ÇIKMIYOR

2017’de Galatasaray’dan Sparta Prag’a transfer olan Semih Kaya, Çekya devinde yaşadığı ağır sakatlığın etkisiyle 1,5 sezonda toplamda 22 maça çıkarken, 28 yaşındaki oyuncunun Sparta Prag formasıyla Slavia Prag derbisinde boy gösterememesinin yanı sıra V.Plezen maçlarında ise sadece 1 kez görev alması oyuncu hakkında ‘Büyük maç refleksini kaybetmiş olabilir’ yorumlarını da beraberinde getiriyor.



Kaynak:Güneş