Geçtiğimiz hafta ligde şampiyonluğunu ilan eden Porto'nun zafer kutlamaları sırasında Mavi-Beyazlı ekibini Brezilyalı oyuncusu Telles, otobüs üstünde açtığı atkıyla iki kulüp arasında krize neden oldu.

Alex Telles'in açtığı ve üzerinde "Benfica sen bir b.ksun" yazan atkıya Benfica kulübünden tepki gecikmezken, ceza için Portekiz Futbol Federasyonu'na başvuru yapıldı.

25 yaşındaki oyuncunun bu hareketinin kabul edilemez olduğunu belirten Lizbon ekibi "Bu nasıl bir profesyonelliktir?" şeklinde tepki gösterdi ve federasyondan hem Telles'e hem de Porto'ya emsal oluşturacak ciddi bir ceza verilmesi talebinde bulundu.



Öte yandan, Alex Telles ise konuyla ilgili kısa süre sonra instagram hesabından bir açıklama yayınladı ve özür diledi.

Telles yaptığı açıklamada "Kutlamalar sırasında elime bir atkı verdiler. Üzrinde ne yazdığından haberim yoktu ve herkesin yapacağı üzere ben de atkıyı havaya kaldırdım. Üzerinde ne yazdığından tartışmalar sonrası haberim oldu. Hiçbir şekilde nefret içeren hareketleri desteklememişimdir. Bu nedenle, eğer bu yaşananlardan dolayı üzdüğüm birileri varsa özür diliyorum" ifadelerini kullandı.