Antalya'da 0-0 giden maçta önce Feghouli'yi sonra Maicon'u oyuna alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, son değişiklik hakkını Muğdat Çelik'ten yana kullanmaya hazırlanıyordu..

Kenarda ısınan Muğdat, ismini duyunca yedek kulübesine yöneldi..

Ancak Terim, yardımcıları ile durum değerlendirmesi yaptı ve Donk'u Maicon'un yanına ikinci forvet olarak koymaya karar verdi..

Donk da oyuna girdikten 3 dakika sonra topla buluştuğu ilk pozisyonda golü attı..

TAKIM ARKADAŞLARI VE TEKNIK HEYETTEN ÖZEL KUTLAMA

4-1 kazanılan Kasımpaşa maçında ön liberoda Fernando'nun boşluğunu dolduran, 3-0'lık Lokomotiv Moskova zaferinde Maicon'un yerine stoperde başarıyla oynayan Ryan Donk, Antalya'da Eren Derdiyok'u aratmadı.

Forvet gibi kafa golünü atan Hollandalı yıldız, 1-0'lık galibiyetin ardından soyunma odasında kahraman gibi karşılandı..

Takım arkadaşları ve teknik heyet, Donk'u tebrik ederken Muslera'ya takıldı ve "Dikkat et Nando! Sıra kalede! Donk eldivenleri her an senden alabilir'' esprisini yaptı..

Soyunma odasındaki kahkaha sesleri, İstanbul'a dönüş yolculuğunda da devam etti..

'KARİYERİMİN EN ANLAMLI GOLÜ'

Antalya'da galibiyet golünü atan Donk, stat çıkışında SABAH'a konuştu. Terim'in desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen 32 yaşındaki futbolcu, "Galatasaray'da zor zamanlarım oldu. Ama Fatih hoca tekrar kapıları açtı" dedi.
.
Hollandalı, "Daha önce hiç forvet oynadın mı?" sorusuna ise, "Hiç forvet başlamadım ama oyun içinde forvete destek vermiştim. Kasımpaşa ve Club Brugge'de de gol attım ama bu gol kariyerimin en anlamlı golü oldu" yanıtını verdi..

ÜCRETİNİ AMORTİ ETTİ!

Sezon başında Donk'un sözleşmesini 1+1 yıl uzatan Galatasaray'da Hollandalı oyuncunun 1.5 milyon Euro olan garanti ücreti 1.895 milyon Euro'ya çıkartıldı.
.
Donk, Antalya'daki galibiyet golü ile TFF'den 2.6 milyon TL bonus gelmesini sağladı ve kendisine yapılan zammın karşılığını verdi..