Mali Genel Kurul'dan ibra olarak çıkan ve elini biraz daha güçlendiren Başkan Dursun Özbek, ''Derin Galatasaray''a karşı kolları sıvamış durumda. 2018'e kadar görevi bırakmayı düşünmeyen Özbek'in en büyük hamlesi ise camianın önde gelen isimlerinden Ali Dürüst'ü yanına çekmek oldu. Ali Dürüst'ün, Finlandiya'da sürekli bir arada olduğu Özbek'e, ''fırtınadan gemiyi sağ salim çıkarmak için elini taşın altına koydun. Sakın vazgeçme, sana desteğim sonsuz'' dediği bildirildi.

Önümüzdeki sene yapılacak kongrede Galatasaray başkanlığı için adaylığını açıklayan Abdürrahim Albayrak ile ilgili Başkan Dursun Özbek'ten sürpriz bir hamle geldi. Kendisine destek olan Ali Dürüst'e, Albayrak'ı futbolun başına getirmek istediğini söyledi. Bu konuda yardım istedi. Bir süredir Haldun Üstünel'in futbolun başına getirmek isteyen Özbek'in Dürüst'e, ''Abdürrahim kabul ederse, tüm futbolu ona bırakırım. Sportif AŞ'de de yetkili olur. Galattasaraylılık zor dönemde elini taşın altına koymaktır'' dediği öğrenildi. Dürüst'ün Albayrak'la konuşma sözü verdiği ama iknanın zor olduğunu söylediği bildirildi.

Mali olarak sıkışık durumda bulunan Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek işi gücü bıraktı, gelecek sezon ceza almamak için UEFA'nın kapısını aşındırmaya başladı. Son olarak TFF'nin A takımıyla UEFA'nın İcra Kurulu yönetim kurulu seçimi için Finlandiya'ya giden heyetin içinde yer aldı. Finansal fair-play kıskacındaki Galatasaray'ın herhangi bir ceza ile karşılaşmaması için birebir görüşmeler yaptı. TFF'nin A takımının bu görüşmelerde Özbek'e tam destek verdikleri de gelen bilgiler arasında.

Fotospor