Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, 'Tek bilek, tek yürek' organizasyonu için basınla yemekte biraraya geldi. Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen yemekte konuşma yapan Özbek, "Bugünkü toplantının amacı yaklaşık 1 hafta evvel başlattığımız ‘Tek bilek tek yürek’ kampanyası ile ilgili gelinen noktayı bütün kamuoyuna duyurmak." diyerek, şöyle konuştu:

"İlk hedef 1 milyon satmaktı. Daha işin başında sürpriz bir şekilde çok büyük bir iltifatla karşılaştık. Taraftarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu ilgi bizi daha da umutlandırdı ve heveslendirdi, o yüzden kampanya hedefimizi 2 milyona çıkardık. Bunu da geçeceğimizi ümit ediyorum. Galatasaray’ın zor günlerde dayanışmasını simgeleyen bir olaydır bu kampanya. Herkese çok teşekkür ediyorum."

"SPORTİF A.Ş. MAYIS SONUNDA KAR EDEN BİR KURULUŞ OLACAK"

UEFA ile olan görüşmeler ve gelinen nokta hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Özbek, "Keşke UEFA Mayıs ayının sonuna kadar bekleseydi. Futbol takımı, Sportif A.Ş’nin altında bulunuyor ve faaliyetleriyle böyle yönetiyor. UEFA’dan bu şirketin geçmişte yaptığı zararlar neticesinde biz sorgudan geçiyoruz. Bizim izleme süremiz Mayıs 2016’da sona eriyor. Keşke UEFA Mayıs’ın sonuna kadar bekleyebilseydi. Keşke UEFA bugünkü yönetimin performansını algılayabilseydi." dedi.

Son yıllara göre Galatasaray Sportif A.Ş. ilk defa Mayıs sonunda kar eden bir kuruluş olacağına da dikkat çeken Başkan Özbek, "Bunu çok iddialı söylüyorum. Bu desteklerle 70 milyon zararlardan gelerek küçük bir karlılıkla kapatma hedefine kolaylılıkla ulaşacaktır." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek bilek tek yürek' kampanyasına gösterilen ilgi ve bunun yanı sıra 7-8 aksiyon planı ile Mayıs ayının sonu itibariyle Sportif A.Ş’nin bu derin zararlardan kurtularak kârlılıkla faaliyetlerine devam edecek. Galatasaray borç sarmalı artık ortadan kalkacaktır. UEFA keşke Mayıs sonuna kadar süreyi kullansaydı. Bu performansı görmek suretiyle alacağı kararı ona göre revize edebilirdi. UEFA devamlı dünyadaki gelişmeleri çok yakından izleyen bir kurum. Ben kendilerine ifade ettim, biz yeni bir yönetimiz ve veli bir amaçla geliyoruz. Bizim zararımızı kısa sürede aşağı çekeceğimizi söylemiştim. Ben bugün çok sevinçliyim. Baba Gündüz’ün dediği gibi; ' Galatasaray bir his takımıdır'. Zor günlerde halatı hep beraber çekeceğiz. Bu olaya çok değerli taraftarım gereken cevabı vermiştir. Herkes üzerine düşüni yapacaktır. Çok değerli sporcularımızın gösterdiği performansın da bunda etkili olacağını düşünüyorum. Bundan sonra da aynı başarıyı sağlayacaklarından çok ümitliyim."

6 GÜNDE 465 BİN BİLEKLİK SATILDI

Öte yandan Galatasaray Mağazacılık A.Ş Genel Müdürü Ali Öğütücü ise satılan bilekliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kampanya kapmasında 10 TL fiyatla satışa sunulan bilekliklerin, 6 günde 465 bin adet sattığını ifade etti.