Başkan Dursun Özbek, yönetime yapılan eleştirlerle ilgili konuştu. Başkan Özbek, "Yönetimizin tek amacı başarı kazanmak. Sezon sonunda yine biz şampiyon olacağız. Taraftarımız sabretsin ve destek vermeye devam etsin" dedi.

Bu sezon yapılan transfer politikasıyla ilgili eleştirilere de değinen Özbek, yönetim olarak tasarruf yapmadıkları tamamen israfı önlemeye yönelik hamlelerde bulundukların altını çizdi. Dursun Özbek, "Amacımız geçmişteki israfları ortadan kaldırmaktı. Bunu yaptık. Galatasaray taraftarı elbette ik Galatasaray'ın başarısını bekleyip, isteyecek. Bunda da sonuna kadar hakları var. Yönetimin ve teknik ekibimizin amacı sportif başarı sağlamaktır. Başka hiçbir amacımız olamaz" ifadelerini kullandı.

Geçmişte kadroda 40 oyuncu bulunduğunu vurgulayan Özbek, "Şu an elimizde 25 oyuncu var. Doğrusu bu. UEFA kriterlerine uymak zorundayız. Tüm çabamız bunun için Önümüzdeki ay UEFA ile yeniden bir araya geleceğiz. Onlara göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmaları ve onların istedikleri doğrultuda kulübü yönettiğimizi anlatıp zaman isteyeceğiz. Yönetimimin 3 yıllık görev süresi var. UEFA ile sorunumuzu çözeceğimizin garantisini veriyorum. Galatasaray Avrupa'da mücadele edecekse bunları yapmak zorundayız. Taraftarımızdan sabır bekliyorum. Flaş transferler yapmak başarılı olacaksın demek değildir. biz eksiklerimizi gidermeye çalıştık ve doğrultuda kadro oluşturduk" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray için çok çalışan ve başarı kovalayan bir isim olduğunu kaydeden Dursun Özbek, geçen sezon bu takımın 3 kupa aldığını ve bu dönemde de takımın başında Hamza Hamzaoğlu'nun yer aldığını hatırlattı.

Dursun Özbek, Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'in durumuna da açıklık getirdi. Sneijder ile anlaşma aşamasına geldiklerini vurgulayan Dursun Özbek, "Önümüzdeki günlerde onunla yeni sözleşme imzalayacağız. Sözleşme 2 yıllık olacak" dedi.

Dursun Özbek transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan Zlatan İbrahimovic hakkında da konuştu. Dursun Özbek, "Tüm yaz boyunca ağzımızdan tek İbrahimovic çıkmamasına ve 2 kez yalanlamamıza rağmen İbrahimovic konuşuldu ve bu transfer gerçekleşmediği için de yönetim eleştirildi. Kimse bu haberler niye çıkıyor diye sorgulamadı. Sadece yönetimi yıpratmak için eleştiri yapılıyor" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın sakatlanmasının ardından forvet ihtiyacı olup olmadığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dursun Özbek, "Şimdi Burak yok ve forvet alınmadı eleştirisi var. Ancak Sinan Gümüş var. Herkes Sinan'ı çok beğeniyor, taraftar güveniyor. Ama neden transfer yapılmadı diye konuşuluyor. O bölgede Burak, Sinan, Umut ve Podolski var. Biz her mevkiiye 4'er oyuncu alsak ki geçmişte yapılmış. Bunun altından kalkamazsınız. Biz en uygun transferleri yaptık. Devre arasında da gerekli takviyeleri yapacağız. Transfer döneminde 17 milyon dolar kar ettik. Geçmişte 40-50 milyon dolar zarar ettiği olmuştu" dedi.

Kaynak:Webaslan