Sezon başında gerçekleştiremediği forvet transferini devre arasında yapmak isteyen Galatasaray'da gündem hareketlenmeye başladı. Sarı-Kırmızılı yönetime İngiltere'den sürpriz bir öneri geldi. Alınan bilgilere göre Swansea City formasını giyen Eder'in menajeri, Galatasaray'la temasa geçti. 27 yaşındaki Portekizli forvetin menajeri Oliver Haag'ın Sarı-Kırmızılı yönetime, Eder'in İngiltere'de mutlu olmadığını ve isterdiği taktirde devre arasında transferi gerçekleştirebileceğini söylediği belirlendi.

10 MAÇTA GOL ATAMADI

Sezon başında Braga'dan 6.7 milyon Euro karşılığında Swansea City'ye transfer olan Eder, Premier Lig ve Lig Kupası'nda şu ana kadar oynadığı 10 maçta gol atmayı başaramadı. İngiliz kulübünün Eder'i sezon sonuna kadar kiralamaya sıcak bakabileceği öğrenildi.

TEKNİK HEYETİN FORVET KRİTERLERİNE UYUYOR

Yönetimin İngiltere'den gelen bu sürpriz teklifi hemen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile paylaştığı öğrenildi. Ara transfer dönemi için raporunu henüz hazırlamayan başarılı hocanın, Eder konusunda gerekli araştırmaları yaptıktan sonra kararını yönetime sunacağı ifade edildi. Forvet hattına uzun boylu ve pivot özellikli bir oyuncu takviyesi yapmak isteyen Hamza Hamzaoğlu'nun Eder'in transferine onay verebileceği belirtiliyor.