Linnes'in kariyerinde önemli bir yer edinen eşi Linnes'in unutulmaya dönük bir futbolcuyken yeniden akıllara gelmesi sağlaması dikkat çekti. 'PR' çalışmalarına başlayan Haugen Linnes'in Milli Takıma alınmayışını ülke gündemine taşıması genç futbolcunun kaderini de etkiledi. 

Linnes'in eşi Elisabeth Haugen: "Linnes'i 1 yıl milli takıma çağırmadılar çünkü Galatasaray maçlarını izlemediklerine %99 eminim. Galatasaray büyük bir kulüp. Avrupa'nın büyük liglerine oyuncu gönderiyor ve o liglerden oyuncu alıyor. Galatasaray'ın Instagram'da 3,7M Tottenham'ın 1,3M takipçisi var. Galatasaray, Şampiyonlar Ligin'de namağlup olan Beşiktaş'ın önünde şu an. Biz buraya para için gelmedik. Galatasaray büyük bir kulüp. Bunun için geldik; büyük bir kulüp olduğu için geldik.

Elisabeth Haugen, 1 yıl boyunca isyanını blog sitesinde dile getirdi & Norveç basınına taşıdı. Bunun üzerine sonunda Linnes milli takıma çağrıldı. Linnes yükselen formunun da desteğiyle geçen ay ilk kez bir yıl aranın ardından Almanya karşısında forma giydi. Ardından San Marino maçında bir kez daha sahaya çıktı ve fileleri de havalandırdı.