Everton"dan kiralanan Henry Onyekuru,   performansıyla hem maliyetinin fazlasını Galatasaray’a kazandırdı hem de şampiyonlukta önemli rol oynadı. 31 lig maçında 14 gol, 5 asistlik performans sergileyen  Onyekuru’nun takımda kalması için Galatasaray bütün kozlarını oynuyor.

Fakat  Everton, piyasası değeri yükselen 21 yaşındaki  oyuncusunu kiralamayı düşünmediği Onyekuru'yu satmak istiyor. Fatih Terim’in önceliklerinden biri olan Onyekuru konusunda yönetimin elini güçlendiren en önemli şey ise oyuncunun tavrı. Galatasaray’ın yönetimi devamlı iletişim halinde olduğu Onyekuru, kulübü Everton’a baskı kuruyor  ve kariyerine Galatasaray  formasıyla devam etmek istediğini dile getiriyor.

Galatasaray yönetimine de haber gönderen Onyekuru’nun, “Galatasaray’da kalıp,  Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ve kupalar kazanmak istiyorum. Ben hazırım, siz yeter ki Everton’ı ikna edin” dediği öğrenildi.

Onyekuru için sonuna kadar uğraş ilaca. Galatasaray’ın, alternatifi ise eski yıldızı Bruma. Portekizli oyuncuyla da her ihtimale  karşı temas halinde.

KAYNAK: FANATİK