Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon başında Fransa Ligue 1 ekibi Monaco'dan transfer ettiği Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, Sarı Kırmızılı forma altında bekleneni bir türlü veremedi. 

Kolombiyalı futbolcunun annesi Carmenza Zarate, Kolombiya'da Falcao ile ilgili çıkan transfer iddiaları hakkında konuştu.

Geldiği günden beri sakatlıklarla boğuşan yıldız isim Radamel Falcao'nun annesi Carmenza Zarate, Kolombiya'da oğluyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Falcao çok saygılı bir insandır. İyi işlere imza atmak için Galatasaray'da bulunuyor. Gerisi tanrının ellerinde... Millionarios, River Plate ya da Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceğiyle ilgili şuan bir gelişme yok. Gerçek şu ki oğlum Radamel yüzde yüzü ile Türkiye'de ve Galatasaray'da. Gerisi spekülasyon"

Kolombiyalı golcü geçen sezon başında Monaco'dan bedelsiz olarak transfer edildi. Binlerce Sarı Kırmızılı taraftarın havalimanında karşıladığı yıldız oyuncu sahada olduğu maçlarda iyi işler yapsa da sakatlığı sebebiyle birçok maçta forma giyemedi. 

Yaşadığı bu sakatlıklardan sonra Galatasaraylı taraftarın da gözünden düşen Falcao'nun maaşı, koronavirüs pandemisi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Galatasaray için de büyük bir yük haline geldi.

Galatasaray yönetimi, Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyu gelecek yaz transfer döneminde elden çıkarmayı hedefliyor.

Öte yandan Sarı Kırmızılı forma ile bu sezon 9 maçta sahaya çıkan Radamel Falcao, 5 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Spor Toto Süper Lig'de toplamda 25 kez Galatasaray forması ile sahaya çıkan yıldız isim 15 gol ve 3 asist ile oynadı.

Kaynak: Goal.com