Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i mağlup eden 11'den tam 9 ismi kulübeye çeken Fatih Terim'in bu tercihi Galatasaray'ı kupada saf dışı bıraktı.


Maç sonu futbolcularına yüklenen Terim, "Galatasaray'ın bir seviyesi, hedefi vardır, gitmek istediği bir yer vardır. Bunlara uygun olan oyuncular, teknik, fizik, yürek ve karakter olarak uygun olanlar sizinle kalır, uygun olmayanlara teşekkür edersiniz, yolları açık olur." ifadelerini kullanmıştı.Fatih Terim'in yeni sezonda takımdan göndereceği isimler ise şöyle;

Ahmet Çalık

Gençlerbirliği'nden 2,5 milyon Euro bonservis bedeliyle büyük umutlarla transfer edilen 24 yaşındaki savunmacı beklenen çıkışı gösteremedi. Gençlerbirliği'nden transfer edildiği zaman piyasa değeri 5 milyon Euro olan genç savunmacının geçen sürede piyasa değeri 2 milyon Euro'ya kadar düştü.. Son olarak kupa maçında görev alan Çalık bu şansını iyi kullanamadı.Terim sezon sonu yapacağı rotasyonda Ahmet Çalık'a takımda yer vermeyecek.

Tolga Ciğerci

Igor Tudor döneminde başarılı bir futbol sergileyen ve Gomis ile birlikte sezonun ilk yarısında takımı sırtlayan isim olan ancak Terim ile birlikte performansında büyük bir düşüş olan Tolga Ciğerci de gidecekler listesine kendini yazdırdı. Herta Berlin'den 3 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen 26 yaşındaki orta saha takımı adına bu sezon çıktığı 24 maçta 6 gol kaydetti. Fenerbahçe derbisinde son dakikada kaçırdığı mutlak gol pozisyonu ile birlikte taraftarın sevgisini kaybeden Ciğerci, son olarak Akhisar mücadelesinde sergilediği kötü performans sonucu taraftarlar tarafından ıslıklı protestoya maruz kaldı.

Eren Derdiyok

Kasımpaşa'dan 4 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen ve 2019'un yazına kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki forvet oyuncusu beklentilerin çok uzağında kaldı. Bafetimbi Gomis'in transferiyle formayı unutan Derdiyok, sezon sonu iyi bir teklif gelmesi halinde takımdan gönderilecek.

Yasin Öztekin

2014 yılında Kayseri Erciyesspor'dan transfer edilen ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Yasin Öztekin'in yeni sezonda takımda düşünmeyen Fatih Terim, yönetime sunacağı raporda olumsuz notu düşmesi bekleniyor.

Latovlevici

Igor Tudor'un transferi olan ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Latovlevici sezon sonu teşekkür edilip takımdan gönderilecek bir diğer isim.